Αστυνομικοί τραυμάτισαν αναιτίως τρεις πολίτες;

Αντικείμενο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου αποτελεί μια απίθανη υπόθεση αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη διαρρηκτών δωματίων ξενοδοχειακής μονάδας που οδήγησε σε καταδίωξη και τραυματισμό τριών αθώων κατοίκων του νησιού που υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι έγινε χρήση υπηρεσιακών όπλων για τον εκφοβισμό τους!!
Την 15η Αυγούστου 2009 και περί ώραν 03.00 εποχούμενη περιπολία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κλήθηκε να μεταβεί στο ξενοδοχείο Καλλιθέα Μάρε όπου είχε διαπραχθεί κλοπή σε δωμάτιο.
Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο όπου και διενήργησαν αυτοψία του χώρου που διαπράχθηκε η κλοπή. Οι παθόντες ανέφεραν ότι οι δράστες έγιναν αντιληπτοί από τους ίδιους και τράπηκαν σε φυγή προς την παραλία. Οι περιγραφές που έδωσαν στους αστυνομικούς αφορούσαν δύο άτομα εκ των οποίων ο ένας φορούσε πορτοκαλί μπλούζα και ο άλλος μαύρη.
Στο χώρο του ξενοδοχείου βρέθηκε ένα μηχανάκι για το οποίο είχαν περιέλθει πληροφορίες στους αστυνομικούς ότι χρησιμοποιήθηκε σε προγενέστερες κλοπές ξενοδοχείων.
Οι αστυνομικοί συνέχισαν τις έρευνες στην περιοχή της Καλλιθέας καθόσον εκτίμησαν ότι οι δράστες θα αναζητούσαν τρίτο άτομο για να τους μεταφέρει αφού το όχημα τους είχε ήδη κατασχεθεί.
Περί ώραν 05.45 αντιλήφθηκαν οι αστυνομικοί να εξέρχεται από χώρο στάθμευσης δίπλα από το ξενοδοχείο μια μοτοσυκλέτα με τρία άτομα. Ο οδηγός φορούσε πορτοκαλί μπλούζα ενώ οι δύο συνεπιβάτες φορούσαν μαύρες μπλούζες. Θεωρώντας ότι οι τρείς ανωτέρω ήταν οι δράστες αφού ταίριαζαν με την περιγραφή των παθόντων οι αστυνομικοί αποφάσισαν να τους ακινητοποιήσουν και να τους ελέγξουν.
Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησαν την σειρήνα του αυτοκινήτου, τους προσέγγισαν και τους εκδήλωσαν την ιδιότητά τους. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους δεν σταμάτησαν και συνέχισαν την διαδρομή τους.
Ακολούθησε έτσι καταδίωξη με αποτέλεσμα το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που οδηγούσαν να έρθει σε επαφή με την μοτοσυκλέτα που επέβαιναν οι τρείς Ροδίτες με αποτέλεσμα η μοτοσυκλέτα να πέσει κάτω και να τραυματιστούν ελαφρώς.
Ακολούθως οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο προκειμένου να υποδειχτούν στους παθόντες. Οι παθόντες επιβεβαίωσαν ότι δεν ήταν οι διαρρήκτες του δωματίου τους και οι αστυνομικοί οδήγησαν τους τραυματισθέντες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Δεν σταμάτησε όμως εκεί η περιπέτεια και ο τραυματισμός των τριών Ροδιτών αφού οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου αποφάσισαν να σχηματίσουν δικογραφία σε βάρος τους για απείθεια!
Οι τρείς Ροδίτες μεταφέρθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και κλήθηκαν να δώσουν και εξηγήσεις!!!
Ο πρώτος αρνήθηκε εξεταζόμενος την κατηγορία της απείθειας τονίζοντας ότι σε κάποια στιγμή άκουσε έναν πυροβολισμό και στη συνέχεια αισθάνθηκε ένα αυτοκίνητο να ακουμπά στη μοτοσυκλέτα και να πέφτουν όλοι κάτω. Επισημαίνει δε ότι δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για περιπολικό τονίζοντας ότι αν το γνώριζε θα σταματούσε.

Ο δεύτερος είπε ότι οι αστυνομικοί δήλωσαν την ιδιότητα τους αλλά επειδή όλα έγιναν γρήγορα και επειδή το αυτοκίνητο δεν είχε τα διακριτικά της αστυνομίας δεν ανταποκρίθηκε.
Ο τρίτος αρνήθηκε την κατηγορία τονίζοντας ότι άκουσε και ο ίδιος πυροβολισμούς και είδε κάποια άτομα να κάνουν χειρονομίες λέγοντάς τους να σταματήσουν ενώ στη συνέχεια το αυτοκίνητο αυτό έρριξε κάτω την μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν.