Διαφήμιση της Ρόδου στα “Harrods” του Λονδίνου

Από τις 26 Δεκεμβρίου η προβολή της Ελλάδας στο διασημότερο πολυκατάστημα του κόσμου, τα Harrods του Λονδίνου, αποτελεί μία σημαντική διεθνή επιτυχία καθώς, ανταγωνιστικές χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Τουρκία αποκλείστηκαν.
Τα νησιά της Δωδεκανήσου δίνουν το δικό τους “παρών” σε αυτήν την καμπάνια σε μία περίοδο που 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες επισκέπτονται το HARRODS λόγω εορτών και εκπτώσεων, αλλά και κατά την έναρξη της νέας δεκαετίας, για το έτος 2010, μία σημαδιακή χρονιά για την προαγωγή του κύρους της χώρας μας.
Στην καμπάνια αυτή συμμετέχει με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο και η Νομαρχία Δωδεκανήσου μέσω του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού (ΔΟΤ), προβάλλοντας τα νησιά μας σε δύο βιτρίνες από τις 12 κεντρικές των Harrods επί της Brompton Road της Βρετανικής πρωτεύουσας.
Από εκεί διανέμεται το έντυπο υλικό της Νομαρχίας “Δωδεκάνησα, τα μαργαριτάρια της Μεσογείου”, αποσπώντας θετικά σχόλια για την εμφάνιση και την πληρότητά τους.
Επιπλέον, 2 ακόμη “ζωντανές” εκθεσιακές βιτρίνες λειτουργούν με προσωπικό στην κύρια πρόσοψη του κτιρίου Harrods αναπαριστώντας παραδοσιακό ελληνικό σκηνικό και αρχαίο ελληνικό θέατρο, ενώ για πρώτη φορά σε περίοδο εκπτώσεων διοργανώνεται μεγάλος διαγωνισμός από το Harrods για το νησί της Ρόδου και το Rodos Palace που προσφέρει μία εβδομάδα πολυτελούς διαμονής.
Η ανταπόκριση των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, υπήρξε εντυπωσιακή από τις πρώτες κιόλας ημέρες της καμπάνιας, όταν εκατοντάδες σταματούσαν στις ζωντανές βιτρίνες για να πάρουν πληροφορίες και να δώσουν τα συγχαρητήριά τους για την διοργάνωση.
Ολοι συμφωνούν -τονίζει η πρόεδρος του ΔΟΤ, αντινομάρχης Δέσποινα Διακοσταυριανού, «ότι σε μία περίοδο που η Ελλάδα, αλλά και ο δικός μας ο τόπος, αντιμετωπίζουν την πρόκληση για κρίσιμες αποφάσεις και επιλογές, η δράση αυτή αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για την προβολή του των νησιών μας κατά την σημαντικότερη περίοδο του έτους, στην καρδιά του Λονδίνου».
Η προβολή της Ελλάδας στα Harrods θα ολοκληρωθεί στις 23 Ιανουαρίου 2010.
Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι στη διαφημιστική αυτή καμπάνια μετέχει και ο ΠΡΟΤΟΥΡ με μια βιτρίνα, η οποία είναι “στολισμένη” με θέματα και λογότυπα από τη Ρόδο, που προσελκύουν αμέσως το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί στους κόλπους του Δωδεκανησιακού Οργανισμού Τουρισμού αλλά και σε άλλους τουριστικούς φορείς, αφού με δεδομένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΤ και τα υπέρογκα χρέη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση, ενισχύεται το κλίμα αμφιβολίας για την έκβαση των φετινών τουριστικών εκθέσεων.
«Οι Νομαρχίες και οι Δήμοι έσωσαν την κατάσταση» ήταν η απάντηση της κας Δέσποινας Διακοσταυριανού-Σώζου, προέδρου του ΔΟΤ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την έκβαση της διαφημιστικής καμπάνιας στο Λονδίνο.

Οι επόμενες τουριστικές εκθέσεις που έχει προγραμματίσει να συμμετέχει ο ΔΟΤ -οι συμμετοχές στις οποίες όμως δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί λόγω έλλειψης…… ρευστότητας- είναι οι ακόλουθες:
• Συμμετοχή στην μεγάλη Τουριστική Εκθεση της Στουτγκάρδης στο διάστημα 16-24 Ιανουαρίου 2010
• Συμμετοχή στα πλωτά σεμινάρια που ξεκινούν στις 2 Φεβρουαρίου 2010 και διοργανώνει ο ΠΡΟΤΟΥΡ σε ευρωπαϊκές πόλεις (συμμετέχει και ο Δήμος της Κω)
• Συμμετοχή στην μεγάλη Τουριστική Εκθεση της Κωνσταντινούπολης στο διάστημα 11-14 Φεβρουαρίου 2010
• Συμμετοχή στην μεγάλη Τουριστική Εκθεση του Πεκίνου στο διάστημα 14-19 Φεβρουαρίου 2010
• Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να συμμετέχει ή να στηρίξει ο ΔΟΤ την συμμετοχή της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων στην Εκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στο διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου 2010
Να σημειωθεί ότι η Νομαρχία Δωδεκανήσου, επιχορήγησε τον ΔΟΤ για το 2009 με 400.000 ευρώ ενώ ο ΕΟΤ δεν έχει τακτοποιήσει ακόμη τις οικονομικές του εκκρεμότητες απέναντι στη ΝΑΔ από το 2008. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταβλήθηκε μόνον το 40% από το 2008 και ουδείς γνωρίζει πότε θα καταβληθεί το υπόλοιπο 60% αλλά και η επιχορήγηση του 2009!