Δημοσκόπηση – καταπέλτης για το νησί της Ρόδου

Μια δημοσκόπηση – καταπέλτης, για όσους εξακολουθούν ανερυθρίαστα να ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν τον ροδιακό λαό και εκφράζουν την πραγματική του βούληση (αν και το μόνο που αντιπροσωπεύουν και αυτό υπό προϋποθέσεις, είναι τον εαυτούλη τους και το στυγνό προσωπικό τους συμφέρον), δημοσιεύει σήμερα η «δημοκρατική».
Είναι η πραγματική βούληση, η ηχηρή φωνή του ροδιακού λαού, που αποτελεί ταυτόχρονα «ηχηρό χαστούκι» σε όλους εκείνους τους επαγγελματίες καταφερτζήδες, που θέλουν μονίμως τον λαό μας στη γωνιά, για να βολεύουν και να βολεύονται.
Σήμερα, όμως, ήρθε η ώρα της αλήθειας, οι καμπάνες ηχούν πλέον δυνατά και ακατάπαυστα και ουαί και αλίμονο, σε όλους εκείνους, που θα συνεχίσουν να αγνοούν τον υπερήφανο, αλλά πάντα προδομένο λαό μας.
Θα κάνουν κακό του κεφαλιού τους!
Η δημοσκόπηση, την οποίαν διενήργησε η «Metron Analysis» για λογαριασμό της «δημοκρατικής», επικεντρώνεται κυρίως στις επιπτώσεις που έχει για το νησί η εφαρμογή του περίφημου πλέον «Καλλικράτη» και ταυτόχρονα απαντά στο ερώτημα, αν ο ροδιακός λαός τάσσεται υπέρ του ενιαίου Δήμου ή υπέρ της διασπάσεώς του.
Τα ευρήματα είναι συγκλονιστικά και επιβεβαιώνουν στο ακέραιον τα μέχρι τώρα δημοσιεύματα και τις εκτιμήσεις της «δημοκρατικής», ότι ο ροδιακός λαός, στη συντριπτική πλειοψηφία του, και παρά την καθημερινή «πλύση εγκεφάλου» που επιχειρείτο από γνωστά κέντρα συμφερόντων, «αναθεματίζει» τον Καλλικράτη, καθ¶ ον τρόπον αποφασίστηκε και εφαρμόζεται και ταυτόχρονα ζητά «στεντορεία τη φωνή», τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου.
Αποδεικνύεται δηλαδή περιτράνως ότι αυτοί που ετάσσοντο υπέρ της διατηρήσεως του ενιαίου Δήμου δεν ήταν, παρά τρεις και ο κούκος.
Και το πιο εκπληκτικό, αν και αναμενόμενο, για όσους γνωρίζουν καλώς τα πράγματα: Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται υπέρ της διασπάσεως του ενιαίου Δήμου.
Σημειώνεται με την ευκαιρία ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ροδιακού λαού, δεν ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον του.     
Η ταυτότητα της έρευνας
• Ανάθεση: Δαμιανός Β. Αθανασίου –
Εφημερίδα η δημοκρατική της Ρόδου
• Τύπος Έρευνας: Τηλεφωνική Έρευνα Κοινής Γνώμης στη
Ρόδο.
• Περιοχή  Έρευνας: Δήμος Ρόδου.
• Μέθοδος Δειγματοληψίας:   Για την επιλογή   του  
δείγματος χρησιμοποιήθηκε απλή τυχαία δειγματοληψία
από το αρχείο τηλεφωνικών αριθμών του ΟΤΕ.
• Μέγεθος Δείγματος: Το μέγεθος του δείγματος ανέρχεται
σε 802 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω που κατοικούν και
ψηφίζουν στο Δήμο Ρόδου.
• Χρόνος Διεξαγωγής: Η έρευνα πεδίου διεξήχθη στις
14/10/2013.
• Σταθμίσεις: Το δείγμα σταθμίσθηκε εκ των υστέρων ως
προς το φύλο και την ηλικία, την περιοχή κατοικίας και την
ψήφο στις Βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012.
• Προσωπικό field/Έλεγχοι: Εργάστηκαν 3 επόπτες και 52
ερευνητές. Το 19% των συνεντεύξεων ελέγχθησαν με τη 
μέθοδο της συνακρόασης και το 100% ηλεκτρονικά.
• Παρατηρήσεις:   Στους  πίνακες  που   ακολουθούν,   όπου
οι  βάσεις  είναι  μικρότερες των  60 ερωτηθέντων, 
τα στοιχεία είναι τελείως ενδεικτικά.
Η METRON ANALYSIS είναι μέλος της ESOMAR και του ΣΕΔΕΑ και τηρεί τους κώδικες δεοντολογίας και διεξαγωγής ερευνών και επαγγελματικής πρακτικής της ESOΜAR και του ΣΕΔΕΑ.
Περιεχόμενα
1. Το Γενικό Κλίμα στη Ρόδο
2. Ο Νόμος «Καλλικράτης»
3. Αξιολόγηση Έργου Δημάρχου
4. Κοινωνικοδημογραφικό Προφίλ

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

Η δημοσκόπηση, που διενήργησε η γνωστή εταιρεία «Metron Analysis», για λογαριασμό της «δημοκρατικής», με κυρίαρχα ερωτήματα α) το γενικό κλίμα που επικρατεί σήμερα στη Ρόδο, β) το νόμο του «Καλλικράτη», γ) τον ενιαίο Δήμο Ρόδου και δ) την αξιολόγηση του μέχρι τώρα έργου του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά, αποκαλύπτει με τον πιο αδιάψευστο τρόπο, την κατάσταση που επικρατεί στο νησί και την πραγματική βούληση του ροδιακού λαού, την οποίαν, ως τώρα, προσπαθούσαν να αποκρύψουν, τεχνηέντως, οι γνωστοί «καταφερτζήδες», βρίσκοντας, δυστυχώς, και κάποιους «πρόθυμους».
Ας δούμε, όμως, αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η οποία, αναμφιβόλως, θα δημιουργήσει στο νησί μια νέα κατάσταση πραγμάτων και θα επισκιάσει την υπόλοιπη επικαιρότητα.
ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Οπως προκύπτει από την έρευνα, 66% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τα πράγματα χειροτερεύουν και στη Ρόδο, 14% ότι καλυτερεύουν και 18% ότι παραμένουν στάσιμα. 2% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να εκφράσει άποψη.
56% των απαισιόδοξων είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ., 89% του ΣΥΡΙΖΑ, 71% του ΠΑΣΟΚ, 73% των ΑΝΕΛ και 61% ψηφοφόροι άλλων κομμάτων.
Σε ό,τι αφορά την εν γένει ιδεολογική τους τοποθέτηση, 70% των απαισιόδοξων είναι αριστεροί, 64% κεντροαριστεροί, 65% κεντρώοι, 45% κεντροδεξιοί και 66% δεξιοί.
66% προέρχονται από τον πρώην Δήμο Ροδίων και 67% από τους υπόλοιπους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»

Οπως προκύπτει από την έρευνα, 19% των ερωτηθέντων, κρίνει, μάλλον θετικά τον «Καλλικράτη», 5% ούτε θετικά, ούτε αρνητικά και 64% μάλλον αρνητικά. 12% των ερωτηθέντων δεν θέλησε να εκφράσει άποψη.
«Μάλλον αρνητικά», κρίνουν τον «Καλλικράτη» 69% των ψηφοφόρων της ΝΔ, 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, 60% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, 63% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ και 74% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.
«Ιδεολογικά» οι αρνητές του «Καλλικράτη» είναι 71% αριστεροί, 66% κεντροαριστεροί, 65% κεντρώοι, 74% κεντροδεξιοί και 59% δεξιοί.
59% των ερωτηθέντων προέρχονται από τον πρώην Δήμο Ροδίων και 69% από τους υπόλοιπους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ

Οπως προκύπτει από την έρευνα, 23% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη λειτουργία ενός Δήμου στο νησί, 74% τάσσεται υπέρ της διάσπασής του σε περισσοτέρους (σημ.: δεν ρωτήθηκαν για τον «επιθυμητό» αριθμό νέων Δήμων, για να αποφευχθεί ένα «παιχνίδι της κολοκυθιάς»), ενώ ένα 3% δεν θέλησε να εκφράσει άποψη.
73% των αρνητών του ενιαίου Δήμου είναι ψηφοφόροι της Ν.Δ., 80% ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, 73% ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, 84% ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ και 71% ψηφοφόροι άλλων κομμάτων.
«Ιδεολογικά», 70% των «αρνητών» του ενιαίου Δήμου είναι αριστεροί, 71% κεντροαριστεροί, 76% κεντρώοι, 66% κεντροδεξιοί και 75% δεξιοί.
70% των ερωτηθέντων προέρχονται από τον πρώην Δήμο Ροδίων και 77% από τους υπόλοιπους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.
ΑΥΡΙΟ: Η συνέχεια της δημοσκόπησης, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση του μέχρι τώρα έργου του δημάρχου Ρόδου κ. Στ. Κουσουρνά.