Εγκατέστησαν κεραία χωρίς άδεια

4 εκπρόσωποι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας “TIM Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕ” μεταξύ των οποίων και ο τέως Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου κ. Ηλίας Χαλυβόπουλος, θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου την 21η Απριλίου 2010, κατηγορούμενοι για παράνομη μεταβολή χρήσεως ιδιωτικής χορτολιβαδικής έκτασης και για παραβάσεις πολεοδομικής φύσεως.
Σύμφωνα με την απευθείας κλήση που έχει σχηματιστεί και οι 4 κατηγορούμενοι στην ιδιωτική χορτολιβαδική έκταση, της ΚΜ 2254 γαιών Ασκληπειού, στην περιοχή Κιοταρίου, Δ.Ν. Ρόδου, Νομού Δωδεκανήσου, στις 19-7-2005 με πρόθεση παράνομα προέβησαν στην τοποθέτηση κατασκευάσματος εντός αυτής.
Κατηγορούνται συγκεκριμένα ότι εγκατέστησαν εντός της ιδιωτικής χορτολιβαδικής έκτασης, συνολικού εμβαδού 95τ.μ., ένα λυόμενο οίκημα μήκους 5 μέτρων, πλάτους 3 μέτρων, και ύψους 3 μέτρων περίπου, το οποίο είχε σε κάθε γωνία του πόδια στήριξης και κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ιδιοκτησίας της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας “TIM Ελλάς Τηλεπικοινωνίες ΑΕ” καταλαμβάνοντας 50τ.μ. της ανωτέρω ιδιωτικής χορτολιβαδικής εκτάσεως.
Κατηγορούνται ακόμη ότι με πρόθεση εγκατέστησαν κτίσμα χωρίς να έχουν την νόμιμη άδεια της αρμόδιας Πολεοδομικής αρχής και ειδικότερα, εντός της ιδιωτικής χορτολιβαδικής έκτασης εγκατέστησαν το ως άνω λυόμενο οίκημα στήριξης της κεραίας κινητής τηλεφωνίας.
Φέρονται τέλος να προέβησαν σε εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας χωρίς άδειας αρμόδιας αρχής.