Από το Σύλλογο Υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε στο “Βήμα της Κυριακής” και αναδημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, η είδηση ότι το Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από μελέτη που εκπονήθηκε ειδικά, κατέληξε μεταξύ άλλων, στο συμπέρασμα ότι στο Δήμο Ρόδου απασχολούνται 100 πλεονάζοντες υπάλληλοι: “Συγκεκριμένα, στο Δήμο Αθηναίων επί του συνόλου 7.522 υπαλλήλων εμφανίζεται πλεονάζον προσωπικό 752 έως 1.918…….. και στο Δήμο Ρόδου 100 σε σύνολο 1.496.”
Δηλαδή αναφέρεται ότι ο Δήμος Ρόδου απασχολεί 1.496 υπαλλήλους.
Αυτή η μελέτη σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα έργου 2-3 ημερών , αλλά κάποιων μηνών, οπότε δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται σ΄ αυτόν τον αριθμό οι υπάλληλοι που έφυγαν σε διαθεσιμότητα α΄ κύμα 56 κλ. ΔΕ διοικητικού και β΄ κύμα της δημοτικής αστυνομίας 89 υπάλληλοι, σύνολο 145. Επίσης οι συνταξιοδοτήσεις έχουν αφαιρεθεί;
¶ρα η “μελέτη” του Υπουργείου Εσωτερικών τόσο αξιόπιστη ήταν!!!
Ο Δήμος Ρόδου αυτή τη στιγμή (χωρίς τα ΝΠΔΔ) αριθμεί 1.215 άτομα (μόνιμο, ΙΔΑΧ, έμμισθοι Δικηγόροι) και όχι 1.496.
Τα ΝΠΔΔ αριθμούν μόλις 131 υπαλλήλους .Σύνολο δηλαδή 1.346 και όχι 1496 .
Αν θεωρούν ότι περισσεύουν 100 υπάλληλοι στους 1496, τότε είναι ολοφάνερο ότι στους 1346 όχι μόνο δεν περισσεύει κανείς αλλά απαιτούνται και 50 επιπλέον!
Επίσης είναι άγνωστο ποια είναι τα κριτήρια βάσει των οποίων βγάζει το Υπουργείο αυτά τα στοιχεία σύμφωνα με τον πληθυσμό .
Το σίγουρο είναι ότι με πληθυσμό 120.000, ο οποίος τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται, το προσωπικό του ενιαίου Δήμου Ρόδου δεν επαρκεί για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών. Π.χ. το προσωπικό της καθαριότητας δεν επαρκεί το καλοκαίρι , πόσο μάλλον να μειωθεί.
Κατά τ’ άλλα έβαλαν τους Δήμους να προχωρήσουν σε αξιολόγηση των δομών τους!! Όλα αυτά δείχνουν ότι οδηγούμαστε άλλη μια φορά σε οριζόντιες λύσεις, προκειμένου να βρεθεί ο «αριθμός» που τους λείπει και για μια ακόμα φορά οι δήμοι θα αποτελέσουν την «δεξαμενή» για τις τουλάχιστον 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2014.
Πίσω από τον σοβαροφανή όρο “μελέτη” κρύβεται η δηλωμένη πρόθεση της μνημονιακής συγκυβέρνησης να “σώσει” άλλους 100 συναδέλφους μας, ώστε να συμμετέχουν και αυτοί χαρωπά στο success story και στο πρωτογενές πλεόνασμα.
Εν τέλει, αν θεωρούν ότι “περισσεύουν” 100 υπάλληλοι στους 1.496, τότε είναι ολοφάνερο ότι στους 1.215 ΔΕΝ περισσεύει κανείς!
Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να προσβάλει άμεσα την μελέτη του Υπουργείου Εσωτερικών και να παρουσιάσει ξανά δημοσίως (και στην ΚΕΔΕ) τα στοιχεία που αφορούν το προσωπικό του Δήμου καθώς και τις ανάγκες που έχουν προκύψει μετά από τα δύο κύματα διαθεσιμότητας και τις συνταξιοδοτήσεις, αν και πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχει ήδη αποφασιστεί η τύχη χιλιάδων συναδέλφων μας.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν δυναμικά σε όλη αυτή την επίθεση που δέχονται από τις κυβερνητικές μνημονιακές πολιτικές που έχουν ισοπεδώσει τις εργασιακές σχέσεις και έχουν καταστρέψει τις ζωές μας, με τη συμμετοχή τους στην απεργία της 6ης Νοέμβρη 2013.