Ποινικές διώξεις για αγορά ναρκωτικών ουσιών παρά μη τοξικομανούς κατά συνήθεια, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε αστυνομικό κρατητήριο, ηθική αυτουργία σε απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε αστυνομικό κρατητήριο και προμήθεια για ιδίαν χρήση ναρκωτικών ουσιών άσκησε χθες ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κ. Μπούτσικος στους Β. Β. του Ι. 24 ετών και στη σύντροφο του Α. Κ. του Γ. 22 ετών.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ακινητοποίησαν την 13η Απριλίου 2010 και ώρα 20.20 την 22χρονη η οποία παρουσιάστηκε στα κρατητήρια για επισκεπτήριο.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε πλαστική σακούλα που έφερε μαζί της, ανευρέθη εντός φιάλης με υγρό μαλλιών μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη μικτού βάρους 1,1 γραμμαρίων την οποία κατόπιν προσυνεννόησης με τον κρατούμενο επρόκειτο να εισάγει στα κρατητήρια.
Επίσης σε σωματική έρευνα που έγινε στην 22χρονη βρέθηκαν στην κατοχή της 4 δισκία Stedon.
Ο πρώτος δράστης συγκεκριμένα είχε μεταχθεί στα κρατητήρια ενόψει εκδίκασης σε επίπεδο Εφετείου Δωδεκανήσου υποθέσεως ναρκωτικών στην οποίαν είναι κατηγορούμενος μαζί με έναν 26χρονο.
Την 5η Ιανουαρίου 2010 και περί ώρα 15.45 καταγγέλθηκε από έναν 48χρονο ότι ο 24χρονος προσφέρθηκε να του πουλήσει ναρκωτικά στο προαύλιο του ΟΚΑΝΑ. Εκείνος, όπως είπε, προτού τα αγοράσει ζήτησε να τα δοκιμάσει και τότε ο 24χρονος έβγαλε ένα σουγιά, τον έριξε στο έδαφος, και σημαδεύοντάς τον στον λαιμό έψαξε τις τσέπες του και αφαίρεσε χρηματικό ποσό 200 ευρώ ενώ του προκάλεσε εμφανές ελαφρύ τραύμα στο λαιμό.
Ο 24χρονος σεσημασμένος για κλοπές και κατοχή ναρκωτικών εντοπίστηκε και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας σουγιάς ενώ μετά από προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι είχε διαπράξει κλοπές ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε ΙΧ φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του κ. Στ. Λυρίου απ’ όπου αφαίρεσε μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα, στην οικία της κ. Κ. Λιβανίου απ’ όπου επιχείρησε να αφαιρέσει έναν υπολογιστή ενώ αφαίρεσε μια κάρτα μετρητών και 3000 ευρώ και σε κατάστημα εμπορίας μοτοσυκλετών ιδιοκτησίας του κ. Μ. Παπαβασίλη απ’ όπου αφαίρεσε τρεις μοτοσυκλέτες τύπου ΚΤΜ, κράνη, μπουφάν και άλλα είδη αξίας 30.000 ευρώ.
Οπως κατέθεσε εξεταζόμενος για την υπόθεση της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών στο κρατητήριο, πράξη την οποία είχε τελέσει και το 2007 όταν άλλο πρόσωπο είχε επιχειρήσει να του παραδώσει ένα γραμμάριο ηρωίνης μέσα σε χυμό, πριν την μεταγωγή του στη Ρόδο είχε καλέσει άτομο το οποίο δεν κατονόμασε προκειμένου να του διαθέσει ναρκωτικά. Εδωσε, όπως είπε, οδηγίες στο άτομο αυτό να βάλει τα ναρκωτικά στο σαμπουάν και να τα αφήσει σε σακούλα έξω από το σπίτι του ενώ ακολούθως τηλεφώνησε στη σύντροφό του για να παραλάβει τη σακούλα και να του την παραδώσει χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενό της.
Η 22χρονη ισχυρίστηκε ότι δεν εγνώριζε ότι η σακούλα περιείχε ηρωίνη και ότι την παρέλαβε έξω από το σπίτι του όπου την είχε αφήσει άγνωστο σ’ αυτήν πρόσωπο.
– Ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του την 1η και 16η ημέρα κάθε μήνα στο ΑΤ Ρόδου κρίθηκαν χθες μετά την απολογία τους με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι για αγορά, κατοχή και πώληση ναρκωτικών ουσιών Α. Α. του Α. 26 ετών, υπήκοος Γεωργίας και Ε. Κ. του Π. 39 ετών, που συνελήφθησαν την 10η Απριλίου 2010 από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
Ελεύθερος χωρίς όρους κρίθηκε ο συγκατηγορούμενος τους Α. Μ. του Σ. 31 ετών, κτηνοτρόφος, κάτοικος Ρόδου.
Την 23.00 ώρα του Σαββάτου εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο τελευταίος δράστης ο οποίος αφού εξήλθε από την οικία της τρίτης δράστιδας επιβιβάστηκε ως συνοδηγός στο υπ’ αρίθμ. ΡΟΕ 2749 ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο του πρώτου δράστη.
Στη συνέχεια, αφού ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα, διενεργήθηκε έρευνα σε αυτό, όπου ανευρέθηκε ένα τεμαχισμένο δισκίο βουπρενορφίνης, στη θέση του συνοδηγού. Ακολούθως κατόπιν έρευνας στην οικία της τρίτης δράστιδας βρέθηκε μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη μικτού βάρους 5,9 γραμμαρίων καθώς και μια χάρτινη συσκευασία που περιείχε τεμαχισμένα δισκία βουπρενορφίνης μικτού βάρους 3,1 γραμμαρίων, μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, καθώς και το χρηματικό ποσό των 1375 ευρώ. Σε έρευνα που έγινε στην οικία του πρώτου δράστη βρέθηκαν μια αυτοσχέδια πλαστική συσκευασία με ηρωίνη βάρους 1,4 γραμμαρίων και μια χάρτινη συσκευασία με 1,3 γραμμάρια της ίδιας ουσίας.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής τους παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Ακης Δημητριάδης και Μ. Κρικοπούλου.
– Χθες και ώρα 11:00′ συνελήφθη από ενεδρεύοντες αστυνομικούς του Τ.Α. Κω Δωδ/σου στην περιοχή “Ελληνικά” Κεφάλου Κω 57χρονος ημεδαπός, κατ. Κεφάλου Κω διότι κατελήφθη να καλλιεργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο είκοσι επτά (27) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, μήκους από 5 – 60 εκατοστών, τα οποία και εκριζώθηκαν.
Επίσης, στην κατοχή του ανευρέθησαν και κατασχέθησαν ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι, μείγματος καπνού και ινδικής κάνναβης καθώς και μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα σπόρους ινδικής κάνναβης μικτού βάρους 8,6 γραμμαρίων.
Ο ανωτέρω πρόκειται να οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Κω.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/epechirise-na-isagi-iroini-se-kratitirio/