Γ. Κάτρης: «είναι για να γελάς»!

Το πρωτόγνωρο στοιχείο που βγαίνει μέσα από τις δηλώσεις του έμπειρου παράγοντα Γιάννη Κάτρη στη “δσπορ”, δεν έχει τις ρίζες του στη Δωδεκάνησο, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο «είναι ξενόφερτο». Η αναφορά του σχετίζεται με τις εκλογές στην ΕΠΣΔ μέσα από την οποία κάνει σύγκριση με προηγούμενες διαδικασίες. Καταλήγει σε συμπεράσματα τα οποία φανερώνουν μία διαφορετική αντίληψη από τα όσα είχαμε συνηθίσει φωτογραφίζοντας με αυτό τον τρόπο τον επικεφαλής της “Νέας Εποχής” Πασχάλη Γκογκίδη.
Πρόκειται για μία σαφέστατη αιχμή κατά του επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού, που πρωτοστάτησε μαζί με δύο ακόμη παράγοντες τους κ.κ. Μιχάλη Χατζηγεωργίου και Σταμάτη Μαργέλο, στο να ζητήσουν βοήθεια από την Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις προσεχείς εκλογές της ΕΠΣΔ.
Ο Κάτρης αναφέρεται και σε παλιές ιστορίες, μέσα από τις οποίες φανερώνεται η συνεργασία μεταξύ ποδοσφαιρικών παραγόντων, που προέρχονταν από αντίπαλες πολιτικές παρατάξεις, για το καλό του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.
Δηλώσεις κατά της πολιτικοποίησεις των εκλογών έκανε και ο Πρόεδρος του Ηρακλή Μ., Γιώργος Παπαδημήτρης.
Τάχθηκε κατά αυτής της αντίληψης και ενέργειας και μάλιστα πρότεινε ως απαραίτητο στοιχείο του μελλοντικού προεκλογικού διαλόγου, την κλήση των παραγόντων των σωματείων με τους επικεφαλής των δύο παρατάξεων.
Ο Γιάννης Κάτρης ήταν αυτός που μίλησε χρονικά πρώτος στην εφημερίδα μας. Το πρώτο του συμπέρασμα αναφορικά με τη συνολική κατάσταση είναι το εξής:
«Είναι για να γελάς. Εμπλεξαν τα πολιτικά σε εκλογές του ποδοσφαίρου».
Μάλιστα ο Κάτρης, τόνισε ότι «αυτή την κατάσταση την βιώνω για πρώτη φορά στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα θέματα της ΕΠΣΔ. Πρώτη φορά βλέπω να πολιτικοποιούνται οι ποδοσφαιρικές εκλογές της Δωδεκανήσου». Στη συνέχεια δεν άργησε να ανακοινώσει και το συμπέρασμα του το οποίο αποτελεί σαφέστατη αιχμή κατά του επικεφαλής της αντίπαλης παράταξης, Πασχάλη Γκογκίδη. Ως γνωστό ο φιλόδοξος παράγοντας που για πρώτη φορά τίθεται επικεφαλής σε συνδυασμό που φιλοδοξεί να διοικήσει το ποδόσφαιρο δεν έχει καταγωγή από τα Δωδεκάνησα. Πάνω λοιπόν σε αυτή τη λογική έγινε και η επόμενη τοποθέτηση του Κάτρη.
«Για εμένα αυτά τα πράγματα είναι ξενόφερτα. Δεν είναι Δωδεκανησιακά».
Στη συνέχεια ο Κάτρης εκμυστηρεύτηκε προσωπικές του εμπειρίες, που φανέρωναν εναρμονισμένη συνεργασία στους κόλπους της ΕΠΣΔ, από ανθρώπους οι οποίοι προέρχονταν από διαφορετικούς χώρους.
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Ολοι γνωρίζουν που ανήκω από το 1974. Και όμως συνεργάστηκα άψογα με τον αείμνηστο Γιώργο Τσοπανάκη, για το καλό του Δωδεκανησιακού Ποδοσφαίρου. Αν οι κύριοι της “Νέας εποχής” ρωτήσουν το Μιχάλης Βεργωτή θα τους ενημερώσει για τα ακόλουθα: Ο τότε Πρόεδρος της ΕΠΣΔ Τσοπανάκης με είχε προτείνει να αναλάβω την μοναδική θέση Αντιπροέδρου, στην ΕΠΣΔ, παρουσία του Βεργωτή που είχε εκλεγεί για πρώτη φορά. Αρνήθηκα, γιατί δεν με ενδιέφερε η καρέκλα. Με ενδιέφερε να δουλέψουμε για το ποδόσφαιρο της Δωδεκανήσου.
Ενώ πήγαν στην Νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, βγαίνουν και λένε ότι τους κάλεσε. Τριάντα χρόνια που είμαι στο ποδόσφαιρο, γιατί δεν με κάλεσαν και εμένα σε Νομαρχιακή Επιτροπή. Μήπως είναι πιο ικανοί αυτοί από εμάς».
Ο παράγοντας από τη Διμυλιά “έκλεισε” με μία νουθεσία.
«Καλά θα κάνουν τα κομματικά στελέχη να μείνουν στη θέση τους, να μην πολιτικοποιούν το ποδόσφαιρο. Πρέπει να μείνει ανεξάρτητο από όλα τα κόμματα. Στο μόνο που μπορούν να βοηθήσουν, είναι να φτιάξουν κανένα γήπεδο».
Ο λόγος του Γιώργου Παπαδημήτρη δε διέφερε σε επίπεδο φιλοσοφίας από αυτό του Γιάννη Κάτρη. Βέβαια δεν επικεντρώθηκε σε ονόματα ούτε φωτογράφησε. Παρά μόνο πρότεινε, για το συμφέρον του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου.
Συγκεκριμένα δήλωσε:
«Δηλώνουμε κατά της πολιτικοποίησης του ποδοσφαίρου». Σε αυτό το σημείο ο Παπαδημήτρης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία των τριών παραγόντων στις αρχές της προεκλογικής περιόδου, να ζητήσουν ένα ψηφοδέλτιο. Μίλησε για δικαίωση.
«Δικαιωνόμαστε για την πρωτοβουλία που πήραμε, χωρίς όμως τελικά να υπάρχουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Αν υπήρχε ένα ψηφοδέλτιο, δε θα γίνονταν όλα αυτά». Ο Πρόεδρος του Ηρακλή Μ., αναφέρθηκε και στο επίπεδο των εκλογών και λίγο αργότερα κατέθεσε την πρότασή του.
«Εχει κατέβει σε χαμηλό επίπεδο. Πάμε προς το πεζοδρόμιο. Βασικά πρέπει να μιλήσουν πρώτα οι επικεφαλής και μάλιστα να φωνάξουν και τους προέδρους προκειμένου να αναφερθούμε στα βασικά προβλήματα. Ευτυχώς δηλαδή που δεν υπάρχουν έμμισθες θέσεις στην ΕΠΣΔ, διαφορετικά το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο».