Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Το μηνιαίο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου, πραγματοποιήθηκε χθες με την παρουσία και του αστυνομικού διευθυντή κ. Γιάννη Μεσοδιακάκη.
Με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΕΑΥΝΔ κ. Μανώλης Ανδρουλάκης μετά το πέρας της συνάντησης, υπογράμμισε τα εξής:
“Το περασμένο Σάββατο είχε πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο Μεταθέσεων όπου διαπιστώσαμε ότι δεν ικανοποιήθηκαν αιτήματα συναδέλφων σχετικά με κάποιες τοποθετήσεις. Η Ένωσή μας διαφώνησε με τις μετακινήσεις κι εμείς συμφωνήσαμε πριν δημοσιοποιήσουμε ο,τιδήποτε, να πραγματοποιήσουμε συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου, για να συζητήσουμε τα θέματα του Συμβουλίου Μεταθέσεων και στη συνέχεια να κινηθούμε από κοινού. Αυτό που αποφασίστηκε ομόφωνα είναι η στήριξη των συναδέλφων οι οποίοι δεν μετακινήθηκαν στις υπηρεσίες που επιθυμούν -παρ’ όλο που έκαναν αιτήσεις. Αντιθέτως, αντί να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις τους ή να απορριφθούν, τελικά μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ακόμη και δικαστικά. Η Ένωσή μας, θα είναι συμπαραστάτης στα μέλη της όπου χρειαστεί και ηθικά και οικονομικά αν φτάσουμε σε δικαστικές διαμάχες”.
Για το θέμα εκδόθηκε και το σχετικό δελτίο τύπου όπου αναφέρονται τα εξής:
Πραγματοποιήθηκε χθες 13.07.09 και ώρα 10.00 το μηνιαίο τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης με θέματα:
Α. Απολογισμός κινητοποιήσεων σε νήσο Σύμη και Ρόδο
Β. Προγραμματισμός κινητοποιήσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων στις έδρες υπηρεσιών βορείου συγκροτήματος
Γ. Συντονισμός κινήσεων – παραστάσεις για την τήρηση Π.Δ. 45/2008 “περί υγιεινής και ασφάλειας”
Εκτός ημερήσιας διάταξης και μετά από εισήγηση του Προέδρου τέθηκε υπόψη του Σώματος και συζητήθηκε η διαδικασία του Συμβουλίου Μεταθέσεων (τακτικές εσωτερικές) όπου ο Πρόεδρος και μέλος του Συμβουλίου ανέλυσε τον τρόπο και τις θέσεις των υπολοίπων μελών που συμμετέχουν και αποφασίζουν γι’ αυτές.
Κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι αιτήματα συναδέλφων ΔΕΝ ικανοποιήθηκαν και οι μεταθέσεις τους γίνανε χωρίς να ληφθούν υπόψη κοινωνικά και αντικειμενικά κριτήρια και η μετάθεσή τους σε αρκετές περιπτώσεις πραγματοποιήθηκε χωρίς την ύπαρξη σχετικού αιτήματός των. Η Ένωσή μας από ίδρυσή της μέχρι και σήμερα επεδίωκε και θα εξακολουθεί να επιδιώκει την αγαστή συνεργασία με την Φυσική της τοπική Ηγεσία, με στόχο τόσο την ανάδειξη όσο και την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους, έτσι ώστε να υπάρχει “εργασιακή ειρήνη” και να συνεχίζουν να εκτελούν το κοινωνικό τους έργο προσφέροντας τα μέγιστα στην τοπική κοινωνία που τόσο πολύ στη σημερινή εποχή που διανύουμε έχει ανάγκη, μιας και η υποστελέχωση των υπηρεσιών μας έχει φθάσει στο όριο και το μόνο που απέμεινε για προσφορά είναι το “φιλότιμο” και η “υπέρβαση” εαυτού των μελών μας. Αναρωτιόμαστε μήπως οι ‘τελευταίες κινήσεις μας’ με την παρουσία της Ομοσπονδίας μας “ενόχλησε” ορισμένους και προσπαθούν να γκρεμίσουν αυτά που το Συνδικαλιστικό μας κίνημα πέτυχε μετά από πολλούς αγώνες και στόχο έχουν την “φίμωση”;
Εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ΔΕΝ μας πτοεί, θα παραμένουμε πιστοί και μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι αυτά που έχουμε κατακτήσει και αλληλέγγυοι σε κάθε κίνηση διεκδίκησης των δικαιωμάτων των μελών μας.
Για το διοικητικό συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Ανδρουλάκης Εμμανουήλ
Ο Γεν. Γραμματέας
Μπελενιώτης Σταύρος