Yπο πλήρη έλεγχο τέθηκε περί ώραν 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης η πυρκαγιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε δασώδη περιοχή στην περιοχή Μυρτώνας – Αγιος Νικόλαος στα Μαριτσά.
Η πυρκαγιά που ξεκίνησε σε δύσβατη περιοχή και αποτέφρωσε περίπου 3 στρέμματα δασώδους βλάστησης έγινε αντιληπτή περί ώραν 2.45.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις η πυρκαγιά οφείλεται σε βραχυκύκλωμα σε εναέριο καλώδιο της ΔΕΗ που διέρχεται από το δάσος.
Η φωτιά ευτυχώς δεν επεκτάθηκε καθώς το έδαφος ήταν υγρό από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή ήταν ασθενείς.
Στο σημείο έσπευσαν οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τη Ρόδο και τα Απόλλωνα, δυνάμεις της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και του Δήμου Πεταλουδών.
Σημειώνεται ότι στο νησί της Ρόδου δεν υπάρχουν πλέον σταθμευμένα εναέρια μέσα κατάσβεσης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/katasvestike-i-fotia-sta-maritsa/