Κι άλλοι τουρίστες θύματα του “timesharing” στη Ρόδο!

Tην εξαπάτηση τους από εκπροσώπους εταιρείας περιορισμένης ευθύνης που δραστηριοποιείται με κράχτες αντιπροσώπους της και στη Ρόδο στον τομέα των χρονομεριστικών μισθώσεων (Timesharing) κατήγγειλαν χθες με πολυσέλιδη αγωγή τους ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου δύο υπήκοοι Σλοβενίας που παραθέριζαν στη Ρόδο.
Με την αγωγή τους οι φερόμενοι ως θύματα της εταιρείας στέφονται συγκεκριμένα κατά αυτής, κατά 12 ξενοδοχειακών εταιρειών και 4 υπαλλήλων της εταιρείας χρονομεριστικών μισθώσεων σε Ρόδο και Κρήτη.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν την 23η Αυγούστου 2006 τελευταία μέρα των διακοπών τους στην Ιαλυσό της Ρόδου και ενώ βάδιζαν σε κεντρικό δρόμο της περιοχής τους πλησίασε ένας νεαρός ο οποίος δούλευε ως κράχτης για την εταιρεία λέγοντας τους ότι διοργάνωνε μια διαφημιστική καμπάνια.
Τους προσκάλεσε στα γραφεία της εταιρείας για να τους επιδείξει τις προσφορές της λαμβάνοντας μέρος και σε κλήρωση από την οποία θα μπορούσαν να κερδίσουν διακοπές δύο εβδομάδων.
Αφού δέχτηκαν και μετέβησαν στα γραφεία της εταιρείας εκεί ένας άλλος υπάλληλος άρχισε να τους εκθέτει και να τους εκθειάζει τα μεγάλα πλεονεκτήματα που έχουν τα μέλη της λέσχης, της εταιρείας δηλαδή, φτηνές διακοπές σε πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο και ζητώντας τους να επισκεφθούν ένα τέτοιο ξενοδοχείο στη Ρόδο.
Τους μετέφερε στη συνέχεια σε γνωστό ξενοδοχείο του νησιού το οποίο τους έκανε πράγματι καλή εντύπωση λόγω των πολυτελών εγκαταστάσεων του.
Αφού τους επιβεβαίωσε ότι θα μπορούσαν να κάνουν τις διακοπές τους οποιαδήποτε περίοδο αυτοί θέλουν και ότι θα μπορούσαν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους στην κόρη τους τονίζοντας ταυτόχρονα ότι θα μπορούσαν να επιλέξουν τις διακοπές τους μεταξύ 4.000 ξενοδοχείων στον κόσμο.
Τους είπε ακόμη ότι θα απολάμβαναν έκπτωση 20% σε αεροπορικά εισιτήρια αλλά και σε κρουαζιέρες και σε καταστήματα μίσθωσης αυτοκινήτων.
Η μόνη δέσμευση που τους ζητήθηκε ήταν να κάνουν τις πρώτες διακοπές τους σε ένα από τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Λέσχης δηλαδή εκείνο που τους έδειξε στη Ρόδο ή ένα άλλο στη Χερσόνησο της Κρήτης.
Αφού τους έπεισε τους ζήτησε για την εγγραφή τους στη λέσχη να του καταβάλουν το ποσό των 16.500 ευρώ. Όταν του ανακοίνωσαν μετά από 5 ώρες διαπραγματεύσεων ότι το ποσό ήταν πολύ μεγάλο και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν και ενώ εκείνος μάταια προσπαθούσε να τους πείσει εμφανίστηκε ένας άλλος υπάλληλος που τους έκανε μια νέα προσφορά λέγοντας τους ότι έχουν τη δυνατότητα να γίνουν δοκιμαστικά μέλη της λέσχης για 3 χρόνια με δικαίωμα διακοπών δύο εβδομάδων τον Αύγουστο κάθε έτους σε πλήρως εξοπλισμένο στούντιο για δύο άτομα έναντι ποσού 3.950 ευρώ.
Τόνισαν μάλιστα ότι η προσφορά αυτή ίσχυε μόνο για εκείνη την ημέρα και μόνο αν κατέβαλλαν αμέσως το ήμισυ του ποσού!
Οι τουρίστες δέχτηκαν και κατέβαλαν με πιστωτική κάρτα 1000 ευρώ και σε μετρητά ακόμη 500 υπογράφοντας σχετικά παραστατικά και συγκεκριμένα μια συμφωνία κατανόησης και αναγνώρισης τα οποία ήταν γραμμένα στη Γερμανική. Τα έγγραφα αυτά περιείχαν όπως τους τόνισαν οι υπάλληλοι της εταιρείας όλες τις λεπτομέρειες της συμφωνίας που τους είχαν προηγουμένως εξαντλητικά περιγράψει.
Αφού επέστρεψαν στην πατρίδα τους απέστειλαν σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας το υπόλοιπο των 2.450 ευρώ.
Στις αρχές Ιανουαρίου 2007 δέχτηκαν ένα τηλεφώνημα από τη λέσχη με το οποίο τους ζητήθηκε να κλείσουν τις διακοπές τους για τον Αύγουστο του ίδιου έτους ως δοκιμαστικά μέλη και εκείνοι επέλεξαν το ξενοδοχείο στην Κρήτη.
Όταν πλησίαζε το τέλος των διακοπών τους στην Κρήτη τους πλησίασε ένα άλλο μέλος της εταιρείας παροτρύνοντας τους να αναβαθμίσουν τη συμμετοχή τους στη Λέσχη. Αφού ξεκίνησε εξαντλητικά επί ώρες να τους περιγράφει τα πλεονεκτήματα τους ζήτησε ως συμμετοχή τους το ποσό των 16.500 εύρω.
Αφού το ζευγάρι αρνήθηκε άρχισαν εκ νέου τα παζάρια με τη συμμετοχή κι άλλου υπαλλήλου που περιόρισε το κόστος για πλήρη συμμετοχή στη λέσχη στο ποσό των 4.260 ευρώ.
Εξαντλημένοι εκ νέου οι δύο αλλοδαποί υπέγραψαν και το νέο συμφωνητικό πλήρους συμμετοχής στη λέσχη μετά και την υπόσχεση των μελών της εταιρείας ότι θα μπορούσαν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους στη κόρη τους και εκείνη να κλείσει τις διακοπές που προγραμμάτιζε για τις Φιλιππίνες.
Όταν επέστρεψαν στην πατρίδα τους και αφού είχαν εξοφλήσει το ποσό της συμμετοχή τους η κόρη τους ενημερώθηκε ότι τελικώς δεν μπορούσε να κάνει χρήση του προνόμιου διότι θα έπρεπε να καταβληθεί συμπληρωματικά το ποσό των 284 ευρώ σε άλλη συνεργαζόμενη εταιρεία χρονομεριστικών μισθώσεων.
Αφού κατέβαλε το ποσό και αφού πέρασε διάστημα τριών μηνών για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες η εταιρεία τους γνωστοποίησε ότι δεν μπορούσε να κλείσει πολυτελές ξενοδοχείο στις Φιλιππίνες παρά μόνο δωμάτιο σε ξενοδοχείο τριών αστέρων σε παρακείμενο νησάκι χωρίς να τους εξασφαλίζουν την μεταφορά τους στο νησάκι αυτό!
Διαμαρτυρόμενοι στην εταιρεία εκπρόσωποι αυτής τους παρότρυναν να διαβάσουν τα συμφωνητικά που είχαν υπογράψει το περιεχόμενο των οποίων όπως διαπίστωσαν απείχε παρασάγγας από τα όσα τους είχαν πει προφορικά οι εκπρόσωποι της σε Ρόδο και Κρήτη.
Βλέποντας στην πορεία ότι επρόκειτο να εμπλακούν σε έναν ατέρμονα δικαστικό αγώνα επέλεξαν να ζητήσουν από την εταιρεία να τους κλείσει τις επόμενες διακοπές τους το 2008 στη Ρόδο. Η εταιρεία αντί 15 ημερών διακοπές τον Αύγουστο τους έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο του νησιού για 7 ημέρες μετά το τέλος Οκτωβρίου του 2008!!
Τελικώς αφίχθησαν στη Ρόδο και αναζήτησαν τα γραφεία της εταιρείας στην Ιαλυσό όπου και διαπίστωσαν το μέγεθος της απάτης που είχε στηθεί σε βάρος τους. Ακολούθησε η αποστολή επιστολών διαμαρτυρίας και εξώδικων στην εταιρεία μέσω του δικηγόρου τους κ Ν. Σκούρτου χωρίς να λάβουν απαντήσεις.