Η Ρόδος αλλάζει. Το θέμα είναι το πώς. Σύμφωνα με τις πράξεις και όχι με τη θεωρία, το περσινό ρόστερ της ομάδας, που παρέμεινε για 33 αγώνες αήττητο (σε σύνολο 34 αγώνων) και έφτασε μία ανάσα από την άνοδο, κρίθηκε αποτυχημένο.
Δεν εξηγείται διαφορετικά ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά η διοίκηση και μαζί με αυτή και ο νέος προπονητής, Γιώργος Στράντζαλης. Υπάρχει και μία δεύτερη σκέψη, η οποία μεταφράζεται με την αποτυχία των διοικούντων την ΠΑΕ, να διατηρήσουν το βασικό κορμό, όμως δεν είναι της παρούσης. Προσεχώς θα υπάρξει συγκεκριμένη αναφορά.
Οι αλλαγές που γίνονται και η ομαδική έξοδος των ποδοσφαιριστών που παρατηρείται, φανερώνει αυτές τις δύο προθέσεις. Καθ’ όλη την περσινή περίοδο, οι αναφορές της επίσημης ΠΑΕ, για το έμψυχο υλικό, ήταν μελιστάλαχτες. Δεν μπορούσε να αποκλίνει της πραγματικότητας, αφού η ομάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλο το πρωτάθλημα. Είχε αποκτήσει μία βάση και το μόνο το οποίο θα έπρεπε να κάνει για την νέα αγωνιστική περίοδο, ήταν να διατηρήσει τα καλύτερα στοιχεία του συνόλου και να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να τα ενισχύσει.
Αυτή η αντίληψη, θεωρείται λανθασμένη από την νέα διοίκηση, η οποία αλλάζει σχεδόν όλο το ρόστερ, οδηγώντας από την σταθερότητα και τη σιγουριά στην ανασφάλεια.
Η Ρόδος είχε δημιουργήσει μία αξιοζήλευτη υποδομή, σε ό,τι αφορά το ρόστερ της. Δεν είναι τυχαίο, πως όσοι έμειναν ελεύθεροι, δεν δυσκολεύτηκαν να βρουν ομάδα, καθώς μέσα από την προσπάθεια και την επιτυχία η οποία δε συνοδεύτηκε από διάκριση, κατάφεραν να αναγνωριστούν ως αξίες.
Αυτή τη παράμετρο, δείχνει να μην την αντιλαμβάνεται η νέα διοίκηση, που ξεκινά και πάλι από την αρχή. Υπό διαφορετικές συνθήκες, θα έπραττε σωστά, όμως με τις υπάρχουσες, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Εχασε τον πρώτο σκόρερ της Γιώργο Τριχιά. Το “βαρόμετρο” στη μεσαία γραμμή Μπάρτοζ Ρόμαντσουκ, τον Νίκο Αντωνίου που αναβαθμίστηκε από την πρόθεση του Διαγόρα να τον εντάξει στο δυναμικό του. Εχασε ακόμη τον Ρεΐση Μαΐλη, έναν ποδοσφαιριστή που έδωσε πολλά στην ομάδα, τον Δημήτρη Χαλούλο, τον Βαγγελί, ενώ ένα βήμα πριν την έξοδο βρίσκονται ακόμη οι Πατρίκ Γκιγκάνι, Γιώργος Ζαχαράτος, Μερκούρης Καραηλιόπουλος, και ο Μερεσιώτης.
Το ερώτημα είναι, αν η Ρόδος, πράττει σωστά ακολουθώντας αυτή την τακτική και ποιος είναι ο άνθρωπος ο οποίος θα αναλάβει το βάρος των ευθυνών που ενδεχομένως να προκύψουν. Αν η ομάδα την περσινή περίοδο δεν “περπατούσε”, τότε η κάθε κίνηση θα ήταν δικαιολογημένη.
Ομως έδειξε τη δυναμική της και αυτό είναι ένα θέμα το οποίο γεννά ερωτήματα.
Από την Ρόδο ΠΑΕ, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ
ΣΤΡΑΝΤΖΑΛΗ
Συνεδρίασε χτες (προχτές) το βράδυ σε διευρυμένη σύνθεση με την παρουσία μελών της διοικούσας επιτροπής στήριξης, το συμβούλιο της ΠΑΕ, με την παρουσία του προπονητή Γιώργου Στράντζαλη.
Αναλύθηκαν οι στόχοι της ομάδας για το νέο πρωτάθλημα, έγινε εκτενής συζήτηση για το νέο ρόστερ της Ρόδου, παρουσιάστηκαν συγκριτικά και άλλα στοιχεία ενώ ο προπονητής ήταν σαφής για τον τρόπο που θα διαχειριστεί τους ποδοσφαιριστές στην νέα σεζόν.
Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση ποδοσφαιριστών το Δημοτικό στάδιο της Ρόδου. Θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και η πρώτη προπόνηση της ομάδας με τον τεχνικό Γιώργο Στράντζαλη και τους συνεργάτες του Μιχάλη Χαρίτο και Γιάννη Ροδανάκη.
Σημειώνεται πως η προετοιμασία της Ρόδου θα γίνει σε τρία στάδια: Το πρώτο στη Ρόδο ως τις 25 Ιουλίου. Στις 26 η ομάδα θα μεταβεί στο Καρπενήσι και στις 5 Αυγούστου θα βρίσκεται στην Αθήνα για μία εβδομάδα περίπου, όπου θα δώσει σειρά φιλικών.
Στις 26 Ιουλίου στο Καρπενήσι η Ρόδος θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι τον Αστέρα Τρίπολης.
Με τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές της Ρόδου θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες η διοίκηση της ΠΑΕ, ζητώντας τους να ενεργοποιηθούν κοντά στην ομάδα μας, με όλους τους δυνατούς τρόπους.