Για ακόμη μια φορά η Ελλάδα και το πρόβλημα της τρομοκρατίας γίνεται θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι τρομοκράτες φαίνεται να διάλεξαν την ημερομηνία να χτυπήσουν, λίγα μόνο 24ωρα πριν από τη μεγάλη γιορτή στο Μουσείο της Ακρόπολης με καλεσμένους πολύ σημαντικά πρόσωπα της διεθνούς πολιτικής σκηνής κι όχι μόνο.
Η δολοφονία του αστυνομικού δημιουργεί αλγεινή εντύπωση για την Ελλάδα. Πόσω μάλλον που έχει ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος και κάθε χτύπημα τρομοκρατών επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία όσων θέλουν να έλθουν στη χώρα μας.
Το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί με τα συνεχή χτυπήματα τρομοκρατών και εμπρηστών, οι δολοφονίες και απόπειρες δολοφονίας με μαφιόζικο τρόπο (χαρακτηριστική η χθεσινή ανατίναξη αυτοκινήτου στο Ν. Ηράκλειο), οι απαγωγές, οι αναταραχές που ξεκίνησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και συνεχίζονται με άλλους τρόπους ακόμη και σήμερα, δημιουργούν ένα πολύ κακό κλίμα και για το επιχειρείν και την οικονομία.
Μεγάλο πλήγμα για τουρισμό και επιχειρήσεις
Το κλιμα
Το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε στα ρεπορτάζ των διεθνών ΜΜΕ. Ως τη «χειρότερη επίθεση» χαρακτήρισε το Reuters τη δολοφονία του αστυνομικού μετά το κύμα βομβιστικών εξεγέρσεων και πυροβολισμών του Δεκεμβρίου.
Η βρετανική «Times» χαρακτήρισε την επίθεση ως την πιο σοβαρή, μετά τη δολοφονία του Βρετανού Ταξίαρχου, Στίβεν Σώντερς από τη «17 Νοέμβρη» τον Ιούνιο του 2000, τη στιγμή που η Ελλάδα ήλπιζε για μια διεθνή προώθηση της εικόνας της με τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.
Το «BBC NEWS» αναφέρεται και στα γεγονότα του Δεκεμβρίου, τα οποία χαρακτηρίζει ως τις «χειρότερες ταραχές στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια».
Χτυπημα
Το site «yahoo!news» αναφέρει πως το εν λόγω χτύπημα ήταν η πρώτη στοχευόμενη δολοφονία αποδιδόμενη σε εγχώρια τρομοκρατία εδώ και χρόνια. Χαρακτηριστικά αναφέρει τις προηγούμενες επιθέσεις και εξεγέρσεις που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα, μετά το θάνατο του 15χρονου μαθητή από τον αστυνομικό.
Σημειώνει την κορύφωση των επιθέσεων, ιδιαίτερα έναντι αστυνομικών στόχων, λόγω του περιστατικού του περασμένου Δεκέμβρη. Επιπλέον, επισημαίνει προηγούμενα χτυπήματα, όπως της 17 Νοέμβρη και τον καθησυχασμό των αρχών.