Μειωμένο καταλογισμό, ένεκα και της καταθλιπτικής ψύχωσης από την οποία πάσχει αλλά και της λήψης ψυχοφαρμάκων και πιθανότατα ναρκωτικών, θα επικαλεστεί σήμερα το πρωί απολογούμενος ενώπιον του Ανακριτή του Β’ τμήματος Ρόδου ο 31χρονος εποχικός δασοπυροσβέστης Ν. Ροδίτης του Μιχαήλ, που γεννήθηκε στον Πειραιά, παντρεύτηκε και κατοικεί στη Ρόδο, δράστης του ιδιαζόντως ειδεχθούς φόνου του 66χρονου Γεωργίου Βολιτάκη και της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι στη σύζυγο, τη μητέρα και την αδελφή του την 16η Μαΐου 2009 σε πολυκατοικία της οδού Πειραιώς.
Ο δολοφόνος ταυτόχρονα με συνεχείς δηλώσεις του θα επιχειρήσει να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την πράξη του αυτή ενώ θα επιδιώξει να αποδείξει με επίκληση σχετικών ιατρικών γνωματεύσεων ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο διάθεση και ότι οι πράξεις του ήταν απόρροια της ψυχικής ασθένειας από την οποία πάσχει.
Σκοπός του ίδιου και του συνηγόρου υπεράσπισής του που όρισε ο κ. Ανακριτής κ. Κώστα Ταμπάκη είναι εξάλλου ο προσωρινός εγκλεισμός του στην ψυχιατρική κλινική των φυλακών του Κορυδαλλού.
Η οικογένεια του θύματος της δολοφονικής μανίας του κατηγορούμενου χθες κατέθεσε ενώπιον του κ. Ανακριτή δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής δια του δικηγόρου κ. Στ. Παναγιωτακόπουλου.
Ο κατηγορούμενος προανακρινόμενος δείχνει να έχει επίγνωση των πράξεών του. Περιγράφει με λακωνικό τρόπο την αιματερή επίθεσή του στη μητέρα, την αδελφή και τον 66χρονο με κουζινομάχαιρα ενώ επικαλείται απώλεια μνήμης για το ότι συνέβη μετά τη σύλληψή του.
Στην κατάθεσή του που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η “δ” αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Bρισκόμουν στο σπίτι μου μαζί με την γυναίκα μου και το παιδί μου και κάποια στιγμή ήλθε επάνω στο σπίτι μου η μητέρα μου της οποίας το σπίτι είναι ακριβώς κάτω από το δικό μου και άρχισαν και οι δύο μαζί να με πιέζουνε να παίρνω τα φάρμακα μου γιατί νόμιζαν ότι δεν τα έπαιρνα αλλά και γκρίνιαζαν για διάφορα άλλα θέματα του σπιτιού.
Ηταν τέτοια η επιμονή τους που με νευρίασαν. Πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας και πάνω στα νεύρα μου χτύπησα με το μαχαίρι την μάνα μου στην πλάτη η οποία άρχισε να φωνάζει. Μετά ήλθε πάνω στο σπίτι και η αδελφή μου Μαλάμω η οποία μένει από κάτω από εμένα στο ίδιο σπίτι με τη μάνα μου και άρχισε και αυτή τις φωνές οπότε πάνω στα νεύρα μου την χτύπησα και αυτή με το μαχαίρι θυμάμαι δίπλα από το λαιμό και θυμάμαι ότι το μαχαίρι έσπασε.
Πάνω στον καβγά θυμάμαι ότι ήρθε στο σπίτι μου ο συμπέθερος μου Βολιτάκης Γεώργιος ο οποίος προσπάθησε να μας χωρίσει. Εγώ τότε πήρα ένα άλλο μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας και τον χτύπησα στο λαιμό.
Μετά από αυτό είδα να τρέχουν πολλά αίματα από το λαιμό του Βολιτάκη Γεώργιου ενώ δεν θυμάμαι να είχαν αίματα η μάνα μου και η αδελφή μου.
Μετά από λίγη ώρα και ενώ είχα κατέβει κάτω από το σπίτι μου γυμνός φορώντας μόνο το εσώρουχο μου ήρθαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μου βάλανε χειροπέδες και με ασθενοφόρο με μεταφέρανε στο νοσοκομείο της Ρόδου. Από εκεί και μετά δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Εχω μετανιώσει για ό,τι έκανα».
Η 26χρονη σύζυγός του, μητέρα του ανήλικου τέκνου τους, ενός αγοριού ηλικίας ενάμιση έτους, εξήγησε στους αστυνομικούς ότι μετά τη γέννα του παιδιού τους ο κατηγορούμενος παρουσίασε κάποια ψυχολογικά προβλήματα και είχε εμμονές. Πήρε αγωγή για έξι μήνες και ενώ η κατάστασή του έδειχνε να έχει βελτιωθεί παρουσίασε μελαγχολία. Σύμφωνα με όσα της είχε πει είχε κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, την τελευταία μάλιστα τρεις μέρες πριν τη δολοφονία.
Την επίμαχη ημέρα είχαν πάει βόλτα σε μια παραλία και εκεί ο Ροδίτης άρχισε να κλαίει χωρίς λόγο. Επέστρεψαν στο σπίτι και έλαβε την αγωγή του και περί ώραν 20.30 άρχισε να βηματίζει μέσα στην οικία ανήσυχος.
Η μητέρα του μετέβη στην οικία και επιχειρούσε να τον ηρεμήσει προτείνοντάς του να πάει στο νοσοκομείο.
Περί ώρα 22.00 και ενώ είχε ντυθεί για να μεταβεί στο νοσοκομείο το μετάνιωσε και ζήτησε από τη μητέρα του να φύγει για να κοιμηθούν.
Το ζευγάρι πήγε πράγματι στο κρεβάτι και μετά από λίγα λεπτά ο Ροδίτης ζήτησε επιβλητικά από τη σύζυγό του να πάνε στο σαλόνι για να κάνουν ένα τσιγάρο. Λίγα λεπτά αργότερα της ζήτησε να πάει να ξαπλώσει και ενώ κατευθυνόταν προς το υπνοδωμάτιο τον άκουσε που είχε πάει στην κουζίνα και έπιασε ένα μαχαίρι.
Τρομοκρατημένη άνοιξε την πόρτα του σπιτιού για να φύγει παίρνοντας στην αγκαλιά της το μωρό που βρισκόταν στην κούνια του.
Την ώρα που έβγαινε από το σπίτι άκουσε την πεθερά της να ανεβαίνει τις σκάλες και ο Ροδίτης την χτύπησε με το μαχαίρι στο αριστερό χέρι.
Η πεθερά της και η κουνιάδα της είχαν φτάσει έξω από την πόρτα και η πρώτη προσπαθούσε να τον σταματήσει. Την χτύπησε με το μαχαίρι και κάρφωσε το μαχαίρι στο λαιμό της αδελφής του.
Η σύζυγός του δεν είδε τη δολοφονία του Βολιτάκη ενώ κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος της είχε πει ότι έκανε χρήση παλαιά κοκαΐνης και χαπιών δηλώνοντας ταυτόχρονα βεβαία ότι έκανε περιστασιακά χρήση χασίς.
Η μητέρα του στην κατάθεσή της επεσήμανε ότι ο γιός της όταν πήγε στο στρατό άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα μελαγχολίας. Αφού αναφέρεται στο ιστορικό της πάθησης επισημαίνει ότι η ίδια προσπάθησε να του πάρει το μαχαίρι και ότι δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα και ότι κάρφωσε το μαχαίρι στην αδελφή του. Είχε δύο μαχαίρια στα χέρια του όπως τονίζει και τις κυνηγούσε μέσα στο σπίτι.
Εκείνες έτρεξαν στο σπίτι της έτερης κόρης της και ο Ροδίτης τις ακολούθησε. Η μητέρα του πήρε το ένα μαχαίρι από το χέρι του και το άλλο του έπεσε στο έδαφος. Ο Ροδίτης έτρεξε ξανά πάνω στην οικία του για να πιάσει άλλο μαχαίρι και πίσω του έτρεξε ο Βολιτάκης. Αφού σκότωσε τον Βολιτάκη πήγε στο σπίτι της αδελφής του και άρχισε να χτυπάει τη μάνα του λέγοντάς της ότι του έχουν κάνει μάγια!!
Η αδελφή του κατέθεσε ότι είδε τον Βολιτάκη να κατεβαίνει αιμόφυρτος τις σκάλες και να βγαίνει έξω από την οικοδομή ενώ ο αδελφός της μπήκε στο σπίτι της αδελφής της και άρχισε να χτυπάει τη μητέρα του.
Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο του συμβάντος ανευρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και δύο λαβές μαχαιριών, τα οποία είναι ματωμένα, ενώ από ιατρούς του νοσοκομείου Ρόδου παραδόθηκε μία λάμα μαχαιριού μήκους 11,5 εκ., που βρέθηκε και αφαιρέθηκε από το σώμα της αδελφής του.
Επίσης επί του οδοστρώματος έναντι της οδού Πειραιώς, ανευρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 17 εκ. με λεπίδα μήκους 7 εκ.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/miomeno-katalogismo-tha-epikalesti-o-psichopathis-dolofonos/