Από το Δήμο Κω εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει ακόμα μία οριζόντια παρέμβαση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τεκμηρίωση και ουσιαστικό όφελος ο δήμαρχος Κω απέστειλε, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, προς τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, τον Πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων, τους Βουλευτές Δωδεκανήσου κ.α. την κάτωθι επιστολή:
«Κύριε Υπουργέ,
Με βάση τα δημοσιεύματα που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει ακόμα μία οριζόντια παρέμβαση στις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αντίθεσή μας στο ενδεχόμενο κατάργησης θέσεων εργασίας και δομών οι οποίες δεν επιβαρύνουν τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και το μοναδικό αποτέλεσμα που θα επιφέρουν είναι να δημιουργήσουν νέους ανέργους και να τορπιλίσουν εκ νέου την κοινωνική συνοχή που αποτελεί μείζον διακύβευμα για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη της χώρας μας.
Τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για την Ελληνική κοινωνία, πρέπει να ενισχυθούν και να θωρακιστούν θεσμικά, ως ανεξάρτητοι οργανισμοί και ως δομικό στοιχείο συνοχής για τις τοπικές κοινωνίες, σε συνθήκες διαφάνειας και διασφάλισης του δικαιώματος κάθε δημότη να γνωρίζει και να συμμετέχει στα δρώμενα του τόπου του.
Μέσα από τη δημοκρατική και πλουραλιστική λειτουργία τους διασφαλίζεται η ενότητα και η διατήρηση των πολιτισμικών στοιχείων που έχει ανάγκη κάθε τοπική κοινωνία ενώ αποτελούν δίαυλο ελευθερίας, πολιτικής και κοινωνικής ζύμωσης καθώς και γέφυρα επικοινωνίας με τα εκατομμύρια των αποδήμων μας.
Ειδικότερα για τις παραμεθόριες, νησιωτικές περιοχές της χώρας μας που δέχονται πολλαπλές επιρροές και πιέσεις η ύπαρξη των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης αποκτά και Εθνική σημασία.
Όσον αφορά το Δήμο της Κω, η σύσταση από το 1988 Δημοτικού Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης που αριθμεί μόλις 14 άτομα προσωπικό για επταήμερη λειτουργία, αποτελεί σημαντική κατάκτηση και ελάχιστη συνθήκη ενοποίησης της νησιωτικής κοινωνίας μας στο πλαίσιο του ενιαίου Δήμου.
Αν υπολογίσει κανείς την προσφορά του συγκεκριμένου μέσου στον πολιτισμό, την ιστορία και την εξέλιξη του τόπου μας παράλληλα με τις υπηρεσίες που προσφέρει στη δημοκρατία και τη διαφάνεια μέσα από την απευθείας μετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου Κω που πλέον με τις νέες τεχνολογίες μεταδίδεται διαδικτυακά σε ολόκληρο τον κόσμο τότε καθίσταται προφανής όχι μόνο η ανάγκη διατήρησής του αλλά η ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου του και ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του.
Κύριε Υπουργέ,
Ευελπιστούμε ότι εσείς ο ίδιος δεν θα επιτρέψετε να κινηθούν διαδικασίες τόσο για τα Δημοτικά ΜΜΕ όσα και για τις υπόλοιπες δομές της Αυτοδιοίκησης χωρίς διάλογο και τεκμηρίωση που ουσιαστικά θα επιφέρουν τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα όπως θα διαπιστώσετε σε λίγους μήνες αν αξιολογήσετε το μέτρο της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/o-dimos-ko-diafoni-me-tis-paremvasis-stin-aftodiikisi/