Η κατάσταση, έχει ξεφύγει στο σύνδεσμο των διαιτητών, μετά και την πρόθεση των πέντε παρατηρητών διαιτησίας, να λάβουν μέρος στις εξετάσεις της ΚΕΔ/ΕΠΟ, και όλα αυτά φανερώνονται μέσα από τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου, Δημήτρη Κάπρου στον τοπικό Τύπο.
Σε παλαιότερες ραδιοφωνικές του δηλώσεις, προασπίζοντας το ρόλο των διαιτητών, τόνιζε «πως αν υπάρχει κάποιος που έχει στοιχεία, ας τα προσκομίσει στον ίδιο για να τα προωθήσει στον εισαγγελέα». Ντοκουμέντα υπάρχουν και περισσότερο από όλα είναι νωπές οι μνήμες των φιλάθλων της δωδεκανήσου. Αυτή ήταν η απάντηση που έδινε ο Πρόεδρος του συνδέσμου, όταν υπήρχαν υπόνοιες για την απόδοση κάποιου διαιτητή, σε αγώνα τοπικού πρωταθλήματος. Τώρα ο Κάπρος είναι το πρόσωπο το οποίο οφείλει να δράσει, σύμφωνα με τον τρόπο με τον οποίο πρότεινε παλαιότερα, στους παράγοντες των σωματείων και αυτό διότι οι καιροί απ’ ό,τι φαίνεται άλλαξαν. Διαφορετικά θα κριθεί ως αναξιόπιστος.
Το τελευταίο διάστημα προβαίνει σε δηλώσεις, που υπονομεύουν το κύρος της Δωδεκανησιακής διαιτησίας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία επειδή το επιθυμεί, από την στιγμή που ανακοίνωσε την αποχώρηση του, ή νιώθει υποχρεωμένος να ενεργήσει κατά αυτό τον τρόπο.
Αναφέρεται σε “λαμόγια” και πρόσωπα “τα οποία δεν φορούν παντελόνια” στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την κοινή απόφαση την οποία έλαβαν οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Αρχιδιαιτητή, παλιοί και νέοι, την προηγούμενη Πέμπτη, σε συνάντηση που είχαν.
Μάλιστα αναφέρεται και στο παρασκήνιο, μιλώντας για συντονισμένη ενέργεια του ανθρώπου που θεωρεί ως υπεύθυνο, να δημοσιοποιήσει δεδομένα στον Αθηναϊκό τύπο.
Ουσιαστικά πυροβολεί κατά των πέντε παραγόντων που έδειξαν ενδιαφέρον να διεκδικήσουν το δικαίωμα τους, να προαχθούν στη βαθμίδα του Αρχιδιαιτητή, τίτλο τον οποίο όπως δείχνουν τα πράγματα δεν μπορούν να διεκδικήσουν οι παλιοί παρατηρητές τους οποίους υπερασπίζεται, οι οποίοι βρίσκονται ένα βήμα πριν από την περιθωριοποίησή τους.
Οι παράγοντες που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον είναι οι, Μιχάλης Καλαθενός, Βασίλης Τσαγγάρης, Κώστας Ζανετίδης, Αντώνης Σαββάκης και από τα νησιά ο Παναγιώτης Βασιλείου.
Πέραν από την υπονόμευση του ίδιου του συνδέσμου από την στάση του Δημήτρη Κάπρου, η οποία δεν είναι ανάλογη με αυτή των πέντε παρατηρητών, οι οποίοι στήριξαν τον Κάπρο και στις δύο προεδρικές θέσεις τις οποίες κατέχει σε επίπεδο συνδέσμου και Τοπικής επιτροπής διαιτησίας, δημιουργούνται και πολλά ερωτηματικά, σχετικά με τον τρόπο που λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια ο σύνδεσμος της Δωδεκανήσου. Αν δηλαδή, αναδείχθηκαν μέσα σε αυτόν “αφεντικά”, τα οποία έλεγχαν όλες τις δραστηριότητες του και περισσότερο από όλα τα πρόσωπα τα οποία οι ίδιοι ήθελαν να προβιβάσουν. Το νέο σύστημα, δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα, να αναδειχθούν βάσει ενός αξιοκρατικού συστήματος, που από ότι φαίνεται δημιουργεί τριγμούς στο κατεστημένο των προηγούμενων ετών. Ομως δεν αποκλείει τη συμμετοχή των παλιών διαιτητών, αφού τους δίνει το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διαδικασίες. Αυτή θα ήταν μία καλή απάντηση από το να βγαίνει ο σύνδεσμος και να εξευτελίζεται.
Το συμπέρασμα που προκύπτει, δίνει την αίσθηση του πολέμου μέσα στο σύνδεσμο, με αφορμή τον έλεγχό του.
Οι πέντε που δήλωσαν ενδιαφέρον για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις, θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν περισσότερες αρμοδιότητες και δύναμη από τα παλιά μέλη και ουσιαστικά θα είναι αυτοί οι οποίο θα κινούν τα νήματα μελλοντικά. Φαίνεται ότι, αυτή η προοπτική, δεν αρέσει και γι αυτό το λόγο βρίσκονται προφάσεις του τύπου, “έδωσαν το λόγο τους”. Αν αναλύσουμε εις βάθος την αντίδραση του συνδέσμου, τότε θα δοθούν πολλά δίκαια στον εμπνευστή των αλλαγών Κύρο Βασσάρα. Πλέον παίρνουμε εικόνα από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε και δεν είναι μονάχα αυτός.
Η κάθε ενέργεια θα είχε ορισμένα δικαιολογητικά, αν μέσα από αυτές αναδεικνύονταν οι θέσεις του συνδέσμου.
Ομως ποια κρίση θα μπορούσε να γίνει, όταν ο Πρόεδρος του συνδέσμου δείχνει ότι είναι θεματοφύλακας της κόντρας που προσπαθεί να δημιουργήσει προς την κεντρική διαιτησία της Ελλάδας.
Προσωπικά και μόνο. Αυτά έχουν αξία…