Παρέμβαση του ΣΥΝ για το “λουκέτο” σε εστιατόριο

Από την Ν.Ε. Νότιας Δωδ/νήσου του ΣΥΝ εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
Μερικοί πιστεύουν ότι η μνήμη είναι ξένη λειτουργία προς τους πολίτες της Ρόδου. Πιστεύουν ότι για να μπορούν να δικαιολογήσουν την πολιτική τους συμπεριφορά μπορούν να ποντάρουν στην εξασθένηση της. Πλανώνται όμως “πλάνην οικτράν”.
Εμφανίζονται σήμερα αυτοί που μέχρι χθες, και παρά τις γνωματεύσεις του πρώην Εισαγγελέα Εφετών, κωλυσιεργώντας είχαν μετατρέψει το πρόστιμο των 400.000¤ που είχε επιβληθεί στο κέντρο “ΘΑΛΑΣΣΑ” σε μπαλάκι πινγκ-πονγκ μεταξύ Δήμου Ροδίων και Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, να… επιβάλουν την τάξη και την νομιμότητα “διατάζοντας” την επιβολή προστίμου (Νέου;, Δεν ισχύει το παλιό με τις προσαυξήσεις;;;) και την σφράγιση του καταστήματος.
Ολοι γνωρίζουν ότι η τελευταία τους… αποφασιστικότητα είναι αποτέλεσμα του πορίσματος-καταπέλτης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λ. Ρακιντζή ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το εν λόγω ΚΥΕ λειτουργεί επί σειρά ετών με πληθώρα παραβάσεων (πολεοδομικών, υπέρβασης ωραρίου λειτουργίας, υπέρβασης ορίων θορύβου), τα οποία επιβάλλουν τη σφράγισή του και η ολιγωρία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών, των οποίων μάλιστα προΐστασθε, είτε με την ιδιότητα του Δημάρχου Ροδίων, είτε με την ιδιότητα του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου, δημιουργεί την εικόνα της απόλυτα αναποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη και του γεγονότος ότι ακόμη και σήμερα καμιά ενέργεια δεν έχετε δρομολογήσει για τη λύση του θέματος, παρά και την προ διετίας αυστηρότερη εισαγγελική παρέμβαση.
2. Μετά από τα παραπάνω παρακαλούμε όπως δώσετε άμεσα εντολές προκειμένου οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σας προβούν στις δέουσες ενέργειες για τον έλεγχο της λειτουργίας και των παραβάσεων του εν λόγω ΚΥΕ, καθώς και την επιβολή των από τον νόμο προβλεπόμενων κυρώσεων». (Οι υπογραμμίσεις δικές μας).
Ας μη προσπαθούν λοιπόν σήμερα μερικοί να υποδύονται το ρόλο του Δον Κιχώτη προκειμένου να καλύψουν τις ευθύνες τους. Ισχύει εδώ το “ανάγκας και θεοί πείθονται”.

Γραμματεία Ν. Ε. του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
νότιας Δωδεκανήσου

ΥΓ. Μήπως κύριε Εισαγγελέα μέσα στην δημιουργούμενη “εικόνα της απόλυτα αναποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης” έχει ενδιαφέρον να αναζητήσει κανείς και περιπτώσεις παράβασης καθήκοντος;