Ποινή κάθειρξης 13 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων στην υπήκοο Νιγηρίας Μariya Karandzha του Samuel, 39 ετών, που κρίθηκε ένοχη κατοχής και μεταφοράς ναρκωτικών και δη ποσότητα 2.100 γραμμαρίων καθαρής ηρωίνης.
Την Κυριακή 23 Αυγούστου 2009 κατά την άφιξη του επιβατικού πλοίου “Σύμη” από το Μαρμαρίς της Τουρκίας στις 19.15 και μετά τον έλεγχο αποσκευών επιβατών που πραγματοποίησαν στελέχη του Τελωνείου στα πλαίσια αυστηρών μέτρων επιτήρησης που έχει διατάξει το Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκε στην κατοχή της Νιγηριανής η ανωτέρω ποσότητα ηρωίνης που ήταν συσκευασμένη επιμελώς σε ταξιδιωτικό σακίδιο με διπλά τοιχώματα.
Εξεταζόμενη η 39χρονη υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο έτη διέμενε με το Νιγηριανό σύντροφό της στη Λευκωσία. Εκείνος, όπως υποστήριξε, με απειλές κατά της ζωής της την εξανάγκασε να ταξιδέψει στην Κωσταντινούπολη προκειμένου να μεταφέρει ναρκωτικά για κύκλωμα Νιγηριανών με το οποίο συνεργάζεται.
Ισχυρίστηκε ότι την 19η Αυγούστου 2009 ταξίδεψε από τη Λευκωσία στη Κωσταντινούπολη και εκεί συνάντησε έναν Νιγηριανό ονόματι Τσόι σε κατάστημα Macdonald’s σε πλατεία ταξί. Ο Τσόι την μετέφερε στην οικία του όπου διέμενε μαζί με έναν άλλο Νιγηριανό ονόματι Φράνκ.
Ενας τρίτος με άγνωστα, όπως είπε, σ’ αυτήν στοιχεία, πήρε το σακίδιο με την ηρωίνη στο σπίτι την 22α Αυγούστου 2009 και της το παρέδωσε για να το μεταφέρει στη Ρόδο. Ως προκαταβολή για τη μεταφορά αυτή έλαβε σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της το ποσό των 1100 δολαρίων ΗΠΑ ενώ θα ελάμβανε ακόμη 6000 δολάρια μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς.
Εν πάση περιπτώσει επιβιβάστηκε όπως είπε σε λεωφορείο που τη μετέφερε από τη Κωσταντινούπολη στο Μαρμαρίς και από εκεί πήρε το ημερόπλοιο και έφτασε στη Ρόδο.
Σκοπός της ήταν όπως υποστήριξε να ταξιδέψει στη συνέχεια για την Ισπανία με πλοίο ή αεροπλάνο, όπου και θα παρέδιδε τα ναρκωτικά.
Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε εξάλλου και ένα κινητό τηλέφωνο.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της παρέστη ο δικηγόρος κ. Π. Πανιέρας.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/pini-kathirxis-13-eton-gia-metafora-iroinis/