Προχωρά και χωρίς το χρίσμα

Δεν δεσμεύεται η ΕΠΣΔ, από τις αρχικές προθέσεις των παρατηρητών διαιτησίας, να μην λάβουν μέρος στις εξετάσεις, που αναμένεται να διεξαχθούν στις 21 και 23 Ιουλίου, στην Αθήνα. Αυτό το συμπέρασμα του οποίου η βάση είναι η αθλητική Νομοθεσία, δίνεται ως συνάθροιση με την εμπειρία και την γνώση του προέδρου της ΕΠΣΔ, Κλεόβουλου Χατζηγεωργίου. «Αν τελικά κανείς από τους παρατηρητές, δεν λάβει μέρος στις εξετάσεις και δεν μπορεί να αποκτήσει το αξίωμα του Αρχιδιαιτητή, αυτό τι σημαίνει; Οτι η Δωδεκάνησος θα μείνει χωρίς Αρχιδιαιτητή;».
Ο Χατζηγεωργίου, τονίζει πως “υπάρχουν διαφορές”, εναρμονίζοντας την σκέψη του με αυτή της αθλητικής νομοθεσίας και προχωρά στο διαχωρισμό, μεταξύ του πλαισίου που ορίζει τις δραστηριότητες της ΕΠΟ και της επιτροπής της ΚΕΔ, με αυτή των ενώσεων, όπως της Δωδεκανήσου και της επιτροπής της, της ΤΕΔ.
Σύμφωνα με το νέο πρόεδρο, «δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την ΕΠΣΔ, αν κανένα από τα μέλη του συνδέσμου των διαιτητών δεν αποκτήσει το αξίωμα του Αρχιδιαιτητή, μέσα από την διαδικασία των εξετάσεων, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που ορίζει η νέα ΚΕΔ».
Επομένως, δεν μπορεί να μείνει μία ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων χωρίς Αρχιδιαιτητή, λόγω της διάστασης απόψεων που παρατηρείται στους κόλπους της διαιτησίας.
Αντίθετα πιστεύει ό,τι «ο αρχιδιαιτητής θα οριστεί από την ΕΠΣΔ, με αφορμή την συγκρότηση της Τοπικής Επιτροπής Διαιτησίας, όμως, το μέλος του συνδέσμου που θα λάβει μέρος στις εξετάσεις και θα αποκτήσει το αξίωμα του αρχιδιαιτητή, θα έχει και τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό της νέας τοπικής επιτροπής διαιτησίας», όποια μορφή και να έχει αυτή, διότι και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει θέμα.
Επομένως, ανεξάρτητα από τις προθέσεις του συνδέσμου, η τοπική επιτροπή διαιτησίας θα λειτουργήσει αν χρειαστεί και “κατ’ ανάγκη” με την ενέργεια του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΔ, να ορίσει τον αρχιδιαιτητή της.
Και οι δύο πλευρές, ΕΠΣΔ και ΣΔΠΔ, περιμένουν τις εξελίξεις σχετικά με το θέμα. Μέχρι τις 23 του μήνα, θα έχουν ξεκαθαρίσει αυτές οι λεπτομέρειες, που προς το παρόν δεν δεσμεύουν σε τίποτα την ΕΠΣΔ, σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρό της. Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση το έχουν οι διαιτητές και όχι η ΕΠΣΔ.
Αξια αναφοράς, είναι η πρόθεση του Χατζηγεωργίου, να συναντηθεί μέσα στην εβδομάδα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου των Διαιτητών, Δημήτρη Κάπρο, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις του διαιτητικού κόσμου της Δωδεκανήσου, δια του εκπροσώπου του, σχετικά με το θέμα της τοπικής επιτροπής.
Ως γνωστό, η πρόθεση του Χατζηγεωργίου, είναι να ανανεώσει σε πρόσωπα, με ότι αυτό συνεπάγεται, την βαρυσήμαντη αυτή επιτροπή και σε αυτή την περίπτωση, η άποψη του ανθρώπου που ζει τις καταστάσεις εντός των τειχών της διαιτησίας και όχι εξ αποστάσεως, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Ο Κάπρος, πέρα του αξιώματος του Προέδρου του συνδέσμου το οποίο κατέχει, έχει και αυτό του προέδρου της Τοπικής Επιτροπής. Η τριβή του με τα καθημερινά θέματα, του δίνουν το δικαίωμα της σωστής κρίσης, με στόχο την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση αυτής της επιτροπής.
Επομένως οι αναφορές του, όποιες και να είναι αυτές, αποτελούν ορόσημο για την νέα τάξη πραγμάτων που βρίσκεται προ των πυλών, αλλά και για τα νέα πρόσωπα που θα πάρουν τη σκυτάλη.