Προφυλακιστέοι για την αρπαγή της Μαρίας

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι δύο κατηγορούμενοι, που εμφανίζονταν ως γονείς του 4χρονου κοριτσιού, που εντοπίστηκε στον καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα.
Πρόκειται για τους Χρήστο Σαλή, 39 ετών, και Ελευθερία Δημοπούλου, 40 ετών.
Ο 39χρονος και η 40χρονη σύντροφός του κατηγορούνται για απαγωγή ανηλίκου και για υφαρπαγή εγγράφων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα θα μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και ο 39χρονος στις φυλακές Λάρισας.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης δήλωσαν ότι σεβόμενοι την ανακριτική διαδικασία και τον κώδικα δεοντολογίας δεν σκοπεύουν να προβούν σε δηλώσεις και ότι σέβονται την απόφαση της Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 39χρονος στην απολογία του υποστήριξε ότι, όταν ο Βούλγαρος Ρομά μαζί με τη φυσική μητέρα της μικρής παρουσιάστηκαν στην οικογένειά του, προκειμένου να δώσουν το παιδί, ο ίδιος απουσίαζε και, όταν 15 ημέρες μετά επέστρεψε, βρήκε το παιδί στο σπίτι.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος, λόγω του βεβαρημένου ποινικού μητρώου που διατηρεί, δεν ήθελε να κρατήσουν τη μικρή, αλλά η σύντροφός του ισχυρίστηκε ότι το είχε αγαπήσει και έτσι το παιδί παρέμεινε στην οικογένεια.
Ο 39χρονος ζήτησε ακόμη να αφεθεί ελεύθερος και να πάει να συναντήσει το ζευγάρι των Βουλγάρων οι οποίοι, όπως είπε, ζουν στην Ελλάδα καθώς και να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο του ιδίου και της συγκατηγορούμενής του για να εντοπισθούν οι πραγματικοί γονείς του παιδιού.
Το ζευγάρι των τσιγγάνων από τα Φάρσαλα έχει διαφορετικούς δικηγόρους αλλά και από δύο μαρτυρίες εκπροσώπων των αθίγγανων προκύπτει ότι οι πραγματικοί γονείς του παιδιού είναι Ρομά από τη Βουλγαρία που ζουν στην Ελλάδα.
Ανακριτής και εισαγγελέας τους έκριναν προφυλακιστέους, καθώς σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.
Επίσης, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εντοπισμού της ταυτότητας του κοριτσιού.

Ηλικίας πέντε με έξι ετών
η μικρή Μαρία
Εν τω μεταξύ, από την οδοντιατρική εξέταση στην οποία υπεβλήθη σήμερα η Μαρία προέκυψε ότι είναι ηλικίας πέντε με έξι ετών και όχι τεσσάρων, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού».
Δείγμα DNA
θα δώσει ζευγάρι
από τη Θεσσαλονίκη
Την ίδια ώρα, χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός ζευγαριού από τη Θεσσαλονίκη το οποίο είχε χάσει το νεογέννητο παιδί του το 2009.
Το ζευγάρι καταγγέλλει πως οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου δεν τους επέτρεψαν να δουν το νεκρό παιδί τους, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος μόλυνσης. Ωστόσο, επειδή η υπόθεση πήρε το δρόμο της Δικαιοσύνης οι γονείς ζήτησαν εκταφή της σορού για να διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι το φέρετρο του παιδιού τους ήταν άδειο.
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης της Μαρίας, οι άτυχοι γονείς ζήτησαν να υποβληθούν σε εξετάσεις DNA για να διαπιστώσουν κατά πόσον η μικρή Μαρία είναι το χαμένο αγγελούδι τους, καθώς ταιριάζουν τόσο η ηλικία όσο και τα χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι έχει ήδη εξετασθεί και από τα πρώτα αποτελέσματα του τεστ DNA φαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία της Λάρισας, πως η μικρή δεν είναι το χαμένο τους παιδί, ωστόσο, το ζευγάρι θα ζητήσει να γίνει νέα δειγματοληψία, καθώς θεωρεί πιθανό να έχει αλλοιωθεί το πρώτο δείγμα.