Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες προκάλεσαν οι χθεσινές δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή μας.
Η μεσημεριανή ισχυρή νεροποντή που συνοδεύτηκε από χαλαζόπτωση έγινε αιτία να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στους δρόμους και κυρίως κυκλοφοριακό κομφούζιο που κράτησε γι’ αρκετή ώρα.
Οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος ήταν συνεχείς (είχαν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Παρασκευής) και προκάλεσαν προβλήματα σε όλο το νησί, όταν κεραυνός που έπεσε στο δίκτυο της ΔΕΗ στο Ροδίνι, παρέσυρε και έθεσε εκτός λειτουργίας μια μονάδα στον ατμοηλεκτρικό σταθμό Σορωνής.
Οι διακοπές ρεύματος δεν σταμάτησαν μέχρι και χθες το βράδυ και δημιούργησαν τα μεγαλύτερα προβλήματα σε περιοχές όπως τα Κοσκινού και η πόλη της Ρόδου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποκατάσταση της βλάβης έγινε σταδιακά 10 λεπτά μετά το black out, ενώ η σταδιακή παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος ολοκληρώθηκε μετά από 50 λεπτά.
Μικρές βλάβες στο ηλεκτρικό ρεύμα σημειώθηκαν στην Ιαλυσό, στην Κρεμαστή, στο Φαληράκι, στη Νότια Ρόδο και σε πιο απομακρυσμένα χωριά.
Ευτυχώς, δεν σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε επικίνδυνες περιοχές όπως οι Κάτω Πέτρες και τα Κρητικά ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέγραψε δύο περιπτώσεις όπου ξεριζώθηκαν δέντρα σε κεντρικές οδούς: η μία περίπτωση στην οδό Λίνδου και η άλλη στο κέντρο της πόλης, στην Ηρώων Πολυτεχνείου.
Δρόμοι πλημμύρισαν στην Ιαλυσό και μπροστά από τα ξενοδοχεία Ρόδος Παλάς και Καψής, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και μέσα στον οικισμό.

Λίγες ακυρώσεις πτήσεων
Οι χθεσινές κακές καιρικές συνθήκες έγιναν αιτία να σημειωθούν μερικά προβλήματα στα αεροπορικά δρομολόγια.
Πιο συγκεκριμένα:
Η πρώτη πρωινή πτήση της Aegean εκτελέστηκε κανονικά και στις 6.15 αναχώρησε για Αθήνα.
Η πτήση 092 των Ολυμπιακών Αερογραμμών για Κάρπαθο έφυγε κανονικά στις 7.20 το πρωί.
Το αεροσκάφος της πτήσης 700 των Ολυμπιακών Αερογραμμών από Αθήνα για Ρόδο δεν κατάφερε να προσγειωθεί στο νησί μας και ενώ ήρθε στις 8.10 το πρωί, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω.
Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές επιχείρησαν να εκτελέσουν δύο ενδιάμεσες πτήσεις (10 και 10.30) οι οποίες όμως ακυρώθηκαν.
Ακόμη, μία πτήση της Sirako αρ.142 ήρθε από το Ηράκλειο της Κρήτης κανονικά στις 12.47 και έφυγε για Σάμο στις 13.12
Η Athens Airways ήρθε κανονικά από την Αθήνα στις 14.00 και έφυγε 14.42.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ‘δ’ ο αερολιμενάρχης κ. Σταύρος Χατζηστρατής, η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά τις 3 μεσημέρι.
Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τα περισσότερα εκτελέστηκαν κανονικά από και προς το λιμένα Ρόδου.

Κανονικά τα ακτοπλοϊκά
δρομολόγια
Η νεροποντή και οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο Αιγαίο, δεν έπληξαν σοβαρά τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς το λιμάνι της Ρόδου.
Το “Δωδεκάνησος Πράιντ” και το “Πρωτέας” δεν έφυγαν από την Ρόδο ενώ το “Μπλου Σταρ Νάξος” και το “Μπλου Οράιζον” έφυγαν κανονικά και εκτέλεσαν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους.
Μόνον μερικά φορτηγά πλοία παρέμειναν αρκετές ώρες δεμένα στον κόλπο των Τριαντών ενώ προχθές το βράδυ το πλοίο “Πρέβελη” δεν μπόρεσε να δέσει στη Χάλκη.
Να σημειωθεί ότι πολλά ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν χθες τόσο στην Κω όσο και στην Κάλυμνο από την ισχυρή νεροποντή.