Ποιος θα κάνει “ταμείο” και ποιος θα πάει στον… κουβά, ουδείς μπορεί να γνωρίζει στο “πάμε στοίχημα” των τακτικών μεταθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που ξεκινούν την 1η Μαρτίου 2010.
Οι φετινές κρίσεις σε επίπεδο Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τους αξιωματικούς της τοπικής ΕΛΑΣ καθώς για πρώτη ίσως φορά παρουσιάζεται συσσώρευση αξιωματικών στο βαθμό του Υποδιευθυντή.
Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ δεν θα κρίνει το μέλλον της υπηρεσιακής τους κατάστασης στις επικείμενες μεταθέσεις με υπηρεσιακά κριτήρια και ότι θα επικρατήσει εκ νέου το σκηνικό των “βολεμάτων” αλλά και της ικανοποίησης συμφερόντων.
Τα πράγματα έτσι σε τοπικό επίπεδο λόγω της συσσώρευσης αξιωματικών στον ίδιο βαθμό είναι ρευστά και αναμένεται να παιχτεί σκληρό… πόκερ.
Εν πάση περιπτώσει σύμφωνα με τις πληροφορίες, που αναμένεται να διαψευστούν ή να επιβεβαιωθούν, στις νέες κρίσεις αναμένεται να μετατεθεί στην Κρήτη ή στην Αθήνα ο Αστυνομικός Διευθυντής Δωδεκανήσου Ταξίαρχος κ. Γ. Μεσοδιακάκης.
Τη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Δωδεκανήσου διεκδικεί σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γρ. Μαντούσης, Α’ Υποδιευθυντής στην Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων που φέρεται και ως ο επικρατέστερος.
Την ίδια θέση διεκδικεί εξάλλου και ο Α’ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Γ. Πίττος χωρίς να αποκλείεται τελικά η ανάθεση της διοίκησης να γίνει σε Ταξιάρχο ή Διευθυντή από άλλη περιοχή της Ελλάδας.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μ. Χρονάκης, διοικητής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κω μετατίθεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στην Κρήτη.
Ο Β’ Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κ. Στ. Σεντονάς, κρίνεται απολύτως απαραίτητος και εξακολουθήσει να ασκεί καθήκοντα Υποδιευθυντή στην ίδια Διεύθυνση.
Από εκεί και πέρα σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες αποτελούν οι τοποθετήσεις των Υποδιευθυντών κ.κ. Β. Σταυρόπουλου, Αντ. Βλαχάκη, Αδ. Δαλάκα, Φ. Νικολόπουλου, Δ. Δημητρακοπούλου και Μ. Σηφάκη.
Ο κ. Β. Σταυρόπουλος διεκδικεί θέση στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.
Ο Υποδιευθυντής κ. Αντ. Βλαχάκης που έχει μια εξαιρετικά θετική θητεία στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου φέρεται να μετατίθεται στην Κρήτη απ’ όπου και κατάγεται ενώ για τη θέση του προορίζεται ο κ. Δημήτρης Δημητρακόπουλος, διοικητής του ΑΤ Αερολιμένα.
Ο Υποδιευθυντής κ. Μ. Σηφάκης που έχει αποσπαστεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κω διεκδικεί την επιστροφή του στη Ρόδο και φέρεται να ευελπιστεί να τοποθετηθεί εκ νέου διοικητής στο ΑΤ Αερολιμένα.
Ο Υποδιευθυντής κ. Αδάμ Δαλάκας που υπηρετεί ως διοικητής στο ΑΤ Ρόδου, κρίνεται σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή με δεδομένες τις επιπλοκές που έχει δημιουργήσει η πρόσφατη απόδραση δύο κακοποιών από τα κρατητήρια.
Τέλος ο κ. Φ. Νικολόπουλος δεν φέρεται να μετακινείται από το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.
Οι εξελίξεις αναμένονται σε κάθε περίπτωση με ενδιαφέρον…