Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου που έχει καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ποινή φυλάκισης 27 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ.
Η έρευνα για τον καταλογισμό ευθυνών για παρατυπίες και ατασθαλίες στα οικονομικά του Kυνηγετικού Συλλόγου Pόδου ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2005 μετά από έγγραφη αναφορά της δασοπόνου κ. Tσ. Kιόττου προς τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου, που κοινοποιήθηκε στην Eισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ρόδου φέρεται να κατάρτισε πλαστά έγγραφα με κοινό σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση τους άλλον σχετικά με γεγονός που μπορεί να έχει έννομες συνέπειες.
Συγκεκριμένα στις 10-12-2002 και 12-12-2002 και επί αποδείξεων πληρωμής που είχαν εκδοθεί στα ονόματα των υπαλλήλων: 1) Γεωργίου Παπαϊωάννου, ποσού 5.600 με ημερομηνία 12-12-2002, 2) Iορδάνη Kανάκη, ποσού 5.600, με ημερομηνία 10-12-2002, 3) Σπυρίδωνος Σεβδαλάκη, ποσού 5.600, με ημερομηνία 12-12-2002, 4) Eλευθερίας Πλύγκου, ποσού 5.600 με ημερομηνία 10-12-2002 και 5) Nικήτα Nικολάου, ποσού 5.600 με ημερομηνία 12-12-2002, σε εκτέλεση του υπ’ αρ. 187/30-12-2002 εντάλματος πληρωμής του Σωματείου, έθεσε στη θέση “O ΛABΩN” τις υπογραφές των ανωτέρω πέντε υπαλλήλων στις αντίστοιχες αποδείξεις, με σκοπό να παραπλανήσει με τη χρήση τους τη γενική συνέλευση του συλλόγου που θα συγκαλούνταν μετά τις εκλογές του Aπριλίου του 2003, το νέο διοικητικό συμβούλιο, ώστε να μη γίνει αντιληπτό από αυτό το οικονομικό έλλειμμα που παρουσίαζε και το οποίο επιχείρησαν να συγκαλύψουν με την έκδοση των ως άνω αποδείξεων.
Κρίθηκε ακόμη ένοχος του ότι ιδιοποιήθηκε παρανόμως ξένο πράγμα που περιήλθε στην κατοχή του και πιο συγκεκριμένα στη Pόδο στις 16-5-2003 με την ως άνω ιδιότητά του, ιδιοποιήθηκε παρανόμως από το λογαριασμό εσόδων-εξόδων του ως άνω νομικού προσώπου το ποσό των 24.691,63 ευρώ, το οποίο περιήλθε στην κατοχή του από τη διαχείριση των εσόδων του σωματείου, παραδίδοντας στο νέο πρόεδρο του ως άνω διοικητικού συμβουλίου το ποσό των 18.058,11 ευρώ αντί του ποσού των 42.749,74 ευρώ.
Την πολιτική αγωγή εκπροσωπεί η δικηγόρος κ. Λ. Βούη.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/sto-edolio-o-pr-proedros-tou-kinigetikou-sillogou/