Eτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και να κλείσουν και δρόμους με τα καροτσάκια τους είναι οι μικροπωλητές που δραστηριοποιούνται στο “Νεώριο”.
Το τελεσίγραφο που έστειλε συγκεκριμένα η Δημοτική Αστυνομία προκάλεσε οργή και αγανάκτηση, στους ανθρώπους αυτούς που θεωρούν πως βρίσκονται συνεχώς υπό διωγμόν.
Στο έγγραφο που διανεμήθηκε σε κάθε μικροπωλητή αναφέρεται πως μετά από έρευνες που έγιναν στην περιοχή του “Νεωρίου” διαπιστώθηκε πως ασκείται στάσιμο υπαίθριο εμπόριο άνευ αδειών από την αρμόδια αρχή. Ως εκ τούτου οι μικροπωλητές κλήθηκαν να απομακρύνουν τους πάγκους τους μέχρι αύριο Σάββατο . Αν αυτό δεν συμβεί τότε θα επέμβουν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, όπως αναφέρεται και στο έγγραφο.
“Μας διώχνουν από το χώρο στον οποίο δουλεύαμε εδώ και τόσα χρόνια αλλά κανείς δεν έρχεται να μας πει που θα πάμε”, είπαν στη “δ”, οι μικροπωλητές που αρνούνται να δραστηριοποιηθούν στο κατάστημα που βρίσκεται μέσα στη λαχαναγορά.
“Είναι ένα κατάστημα που θεωρούμε πως είναι ακατάλληλο. Επιπλέον δεν είναι προσβάσιμο από τους τουρίστες”, τόνισαν χαρακτηριστικά οι μικροπωλητές.
Επισημάνθηκε ακόμη πως για τη χρήση του καταστήματος υπεγράφη συμβόλαιο και το κάθε άτομο πληρώνει 1250 ευρώ το χρόνο.
“Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια. Πουλάμε τα εμπορεύματα μας νόμιμα, κόβουμε αποδείξεις, πληρώνουμε εφορία και τις εισφορές στον ΟΑΕΕ. Τον τελευταίο καιρό προσπαθούμε να βρούμε λύση στο πρόβλημα μας και βρίσκουμε τις πόρτες των αρμοδίων στο δήμο Ρόδου κλειστές”, είπαν οι μικροπωλητές που ξεκαθάρισαν πως το Σάββατο θα γίνει χαμός αν προσπαθήσουν οι υπηρεσίες να τους διώξουν από τον χώρο στον οποίο δουλεύουν όχι για να γίνουν πλούσιοι, όπως είπαν, αλλά για να βγάλουν το μεροκάματο και να ζήσουν τις οικογένειες τους.
Την παρέμβαση της δημοτικής αστυνομίας προκάλεσε το εξώδικο που εστάλη από τον Εμπορικό Σύλλογο Ρόδου που αξιώνει την απομάκρυνση των μικροπωλητών από την περιοχή του “Νεωρίου”.
“Προειδοποιήσαμε τους μικροπωλητές να βγάλουν τους πάγκους τους. Τους δώσαμε και προθεσμία. Αν δεν συμμορφωθούν θα απομακρυνθούν”, είπε ο αντιδήμαρχος κ. Λάρης Καραγιάννης.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/telesigrafo-stous-mikropolites/