Οι προτεραιότητες στα μεγάλα ζητήματα και τα προβλήματα του Νομού Δωδεκανήσου, που πρέπει να δώσουν εφεξής οι κυβερνητικοί βουλευτές συνεπικουρούμενοι από την κυβέρνηση, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ρόδο.
Παρόντες ήταν οι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, Γιώργος Νικητιάδης, Νίκος Ζωίδης και Στάθης Κουσουρνάς και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίου Συγκροτήματος του Κινήματος.
Τη συνεδρίαση συγκάλεσε ο γραμματέας της Ν.Ε. κ. Γιώργος Πόκκιας, ο οποίος ζήτησε από τους κοινοβουλευτικούς, αφενός να προωθούν τα προβλήματα της περιοχής και αφετέρου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών ώστε να μην εμφανίζεται ο καθένας με διαφορετική ή προσωπική ‘γλώσσα’ (του τύπου ‘κατόπιν ενεργειών μου’) πέραν της κομματικής γραμμής.
“Στόχος της Νομαρχιακής είναι από τώρα και στο εξής ο καλύτερος συντονισμός και η συνεργασία με τους βουλευτές του Νομού, για την άμεση προώθηση των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν την περιοχή με κάθε τρόπο: είτε με προσωπικές ενέργειες, είτε με παρεμβάσεις στην Βουλή, είτε με επαφές με τα υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη. Προτεραιότητες παραμένουν η Υγεία, η Τουρισμός, ο Πρωτογενής τομέας, τα μεγάλα έργα, και το Ακτοπλοϊκό” όπως δήλωσε στην “δ” ο κ. Γ. Πόκκιας.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. υπογράμμισε ότι είναι καλύτερο να σταματήσει η έκδοση δελτίων τύπου από τον καθένα βουλευτή ξεχωριστά για διάφορα θέματα, αφού θα πρέπει όλοι μαζί να εμφανίζουν ενιαία έκφραση για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας.
Όσον αφορά τους τομείς δράσης, στον κ. Δημήτρη Κρεμαστινό ανατέθηκε ο χώρος της Υγείας και τα προβλήματα στο Νομό Δωδεκανήσου, στον κ. Γιώργο Νικητιάδη τα θεσμικά ζητήματα, στον κ. Νίκο Ζωίδη τα θέματα της Ακτοπλοΐας και στον κ. Στάθη Κουσουρνά τα θέματα των μεγάλων έργων.
Προς το τέλος της εβδομάδας η Νομαρχιακή Επιτροπή θα συγκαλέσει συνάντηση με τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα (που είχε συσταθεί προεκλογικά) από τα οποία θα ζητήσει να ενταχθούν στα κομματικά όργανα. Την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει ένας μεγάλος γύρος επαφών όπου κομματικά στελέχη της περιοχής συνεπικουρούμενοι από τους βουλευτές θα έχουν συναντήσεις με υπουργούς και άλλα μέλη της κυβέρνησης για θέματα της περιοχής.
Μέσα στο Νοέμβρη πάντως και μέχρι τα Χριστούγεννα αναμένονται επισκέψεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών στη Ρόδο (υπουργών κ.λπ.) για θέματα αρμοδιότητάς τους.