Αίτηση για να διορισθεί περιφερειάρχης ή σε κάποια θέση του ευρύτερου δημόσιου τομέα κατέθεσε ο δήμαρχος Αφάντου κ. Σάββας Διακοσταματίου.
Αυτό έδωσε αφορμή στον επικεφαλής της δημοτικής μειοψηφίας και αρχηγό της παρατάξεως “Νέα Ελπίδα για τ’ Αφάντου και την Αρχίπολη” κ. Αν. Σπανό, να τον κατηγορήσει ότι «δραπετεύει από το Δήμο και τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε».
Σε γραπτή δήλωση-ανακοίνωσή του συγκεκριμένα ο κ. Αν. Σπανός, αναφέρει τα ακόλουθα:
Εκπληκτοι οι πολίτες του Αφάντου και της Αρχίπολης παρακολουθούν την προσπάθεια του κ. Διακοσταματίου να δραπετεύσει από το Δήμο και τα προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε.
Ο σημερινός Δήμαρχος κατέθεσε αίτηση για να διορισθεί Περιφερειάρχης από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ή σε άλλη θέση ευθύνης στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Από αυτό αντιλαμβάνεται κανείς το δείκτη σοβαρότητας με τον οποίο αντιμετωπίζει τα καθήκοντά του ο κ. Διακοσταματίου.
Είναι φανερό ότι ο σημερινός Δήμαρχος έχει τις δικές του προσωπικές και ιδιοτελείς φιλοδοξίες. Δεν τον ενδιαφέρει ο Δήμος και τα προβλήματα των πολιτών.
Επιχειρεί συνειδητά να δραπετεύσει από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που ο ίδιος δημιούργησε με την αδράνειά του, αλλά και με μία σειρά λανθασμένων χειρισμών.
Η αξιοποίηση του Γκολφ, η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, η οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η καθαριότητα της πόλης, το έργο του βιολογικού καθαρισμού, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο είναι ασήμαντα ζητήματα για τον κ. Διακοσταματίου.
Με χαρακτηριστική ευκολία βγάζει το κοστούμι του Δημάρχου και φορά αυτό του υποψήφιου Περιφερειάρχη.
Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι ο πρώτος εν ενεργεία Δήμαρχος, ο οποίος εγκαταλείπει το μέτωπο, βάζοντάς το στα πόδια και προσβάλλοντας πάνω απ’ όλα τον εαυτό του και την πολιτική του επιβίωση.
Ο Δήμος Αφάντου θέλει Δήμαρχο. Χρειάζεται μία δημοτική αρχή με όραμα και σχέδιο για τον τόπο, που θα διοικεί με διαφάνεια, θα λύνει και δεν θα κρύβει τα προβλήματα. Χρειάζεται ένα Δήμαρχο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσηλωμένο στα καθήκοντά του, ταυτισμένο με τον τόπο και τους πολίτες.
Το βέβαιο είναι ότι δεν χρειάζεται ένα διψασμένο για εξουσία Δήμαρχο που, μπροστά στην ικανοποίηση των προσωπικών του φιλοδοξιών εμφανίζεται έτοιμος και ικανός για όλα και κυρίως, έτοιμος να εγκαταλείψει το Δήμο.
ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Διακοσταματίου επεσήμανε ότι πριν την υποβολή της αιτήσεώς του είχε ενημερωθεί ότι τρίτοι είχαν σπεύσει και τον είχαν προτείνει ως υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
«Δεν θα ήθελα ποτέ να νομίζουν οι συνδημότες μου ότι ζήτησα από τρίτους να με προτείνουν και για τον λόγο αυτό έσπευσα και υπέβαλα και εγώ προσωπική αίτηση. Δεν είναι κακό να υπάρχουν φιλοδοξίες πιστεύω. Σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν εξάλλου τα ονόματα όλων των υποψηφίων. Πιστεύω στο θεσμό της αιρετής περιφέρειας που προωθεί η νέα κυβέρνηση και η θέση του Γ.Γ. της Περιφέρειας αποτελεί για όλους τους αυτοδιοικητικούς μια πρόκληση. Πιστεύω ακράδαντα εξάλλου ότι ο νέος Γ.Γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα πρέπει να προέρχεται από τα Δωδεκάνησα ή τις Κυκλάδες και να είναι γνώστης των ιδιαιτεροτήτων του νησιωτικού συμπλέγματος».
Στο μεταξύ πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, φέρουν να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για θέσεις Γενικών Γραμματέων ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα κ. Ν. Σεβαστής, ο διευθυντής της ΕΑΣΔ κ. Μ. Διακομανώλης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Ροδίων κ. Ν. Χαραλάμπης.
Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τρίτοι υπέβαλαν αίτηση υπέρ του Δημάρχου Αρχαγγέλου κ. Αλ. Παπουρά, του Αντινομάρχη κ. Φ. Χατζηδιάκου και του Νομάρχη Δωδεκανήσου κ. Γ. Μαχαιρίδη.
Ο κ. Παπουράς κατέστησε χθες σαφές ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος στον Δήμο Αρχαγγέλου επισημαίνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε θέση Γενικού. Ο κ. Χατζηδιάκος δήλωσε άγνοια για τις φήμες που φέρουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ να τον πρότειναν για θέση Γ.Γ. τονίζοντας ότι δεν προτίθεται να φύγει εκτός Ρόδου ενώ κατηγορηματικός ήταν και ο κ. Μαχαιρίδης:
«Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος και δεν έχω εξουσιοδοτήσει κανέναν για να υποβάλει για λογαριασμό μου σχετική αίτηση. Θα παραμείνω Νομάρχης Δωδεκανήσου μέχρι το τέλος της θητείας μου και δεν δέχομαι να αναλάβω καμία θέση Γ.Γ.».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/thesi-periferiarchi-diekdiki-o-dimarchos-afantou/