“Θυελλώδης” προβλέπεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Δύσκολα θα βγει αλώβητη και θα κερδίσει τις εντυπώσεις, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται, για αναστροφή του δυσμενούς κλίματος που έχει δημιουργηθεί από τις αποκαλύψεις για προσλήψεις συγγενικών προσώπων δημοτικών συμβούλων η δημοτική αρχή, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την προσεχή Δευτέρα, 30 Μαΐου.
Η απόφαση του Δημάρχου Ροδίων κ Χ. Χατζηευθυμίου και της παράταξης να απαντήσει δημοσίως στις καταγγελίες της δημοτικής συμβούλου κ Ρένας Μαντικού για προσλήψεις συγγενικών προσώπων στελεχών της δημοτικής αρχής σε οργανισμούς, σε επιχειρήσεις και στο Δήμο Ροδίων αλλά και στον δημοτικό σύμβουλο κ Ανδρέα Κούκουλα ο οποίος αξίωσε επίσημη ενημέρωση επί του προκειμένου αλλά και για το ύψος των αμοιβών που λαμβάνουν δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Ροδίων μέσα από τις διάφορες ιδιότητες που έχουν από το δημόσιο, «σκοντάφτει» συγκεκριμένα στη… «ΡΟΔΩΝ ΑΕ».
Το γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου διένειμε συγκεκριμένα χθες τα σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει έγγραφα των υπηρεσιών που αφορούν αποζημιώσεις αιρετών της δημοτικής αρχής από το 2007 και εντεύθεν, συγκριτικά στοιχεία με τις αποζημιώσεις αιρετών επί θητείας της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Ροδίων αλλά και στοιχεία με ονοματεπώνυμα για τις προσλήψεις που έγιναν.
Και ενώ από τα στοιχεία των αποζημιώσεων των αιρετών δεν προκύπτει τίποτε το επιλήψιμο καθώς έχει εφαρμοστεί ο νόμος και το όρια που έχουν τεθεί δεν υπερβαίνονται, στις καταστάσεις των προσλήψεων που έχουν διανεμηθεί… υπάρχει θέμα.
Πιο συγκεκριμένα και ενδεικτικά οι μηνιαίες καθαρές (μετά την αφαίρεση των κρατήσεων) αποδοχές του Δημάρχου Ροδίων κ Χ. Χατζηευθυμίου ανέρχονται στο ποσό των 3.312,27 ευρώ, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου σε 1.659,84 ευρώ (από την 15η Μαρτίου 2010 ο κ Μ. Κόνσολας δεν λαμβάνει έξοδα παράστασης) και των αντιδημάρχων 1.929,57 ευρώ.
Μεταξύ των εγγράφων που έχουν διανεμηθεί περιλαμβάνεται και η αποζημίωση που λαμβάνει βαφτιστικιά του δημάρχου ως ειδική συνεργάτης ύψους 1.391,84 ευρώ μετά από απόφαση του ίδιου του κ Χ. Χατζηευθυμίου εξ΄αφορμής σχετικών σχολίων που έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό.
Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις των μελών της δημοτικής αρχής εντύπωση αλλά και αντιδράσεις που θα κλιμακωθούν ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου από την κ Ρένα Μαντικού, που προαναγγέλλει κατά μέτωπο επίθεση, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ Τσ. Τριομμάτης με δισέλιδη επιστολή του «μανιφέστο» αφού αναφέρεται αρχικώς στις αποζημιώσεις που λαμβάνει στις διάφορες θέσεις που κατέχει στο Δήμο Ροδίων, αποκρύπτει από το δημοτικό συμβούλιο όλες τις προσλήψεις και μάλιστα παράνομες που έγιναν τόσο επί θητείας του όσο και επί θητείας του προηγούμενου Προέδρου στη ΡΟΔΩΝ ΑΕ και υπέβαλε προς αξιολόγηση στοιχεία που αφορούν προσλήψεις από τον Γενάρη του 2007 έως την 14η Ιουλίου 2009.
Και η 14η Ιουλίου 2009 δεν είναι τυχαία ημερομηνία καθώς τότε παραιτήθηκε από την Προεδρία της επιχείρησης η κ Μαντικού.
Ο κ Τριομμάτης, όπως κατήγγειλε χθες η κ Μαντικού, δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο που αφορά στις παράνομες προσλήψεις 22 διοικητικών υπαλλήλων και συγγενικών προσώπων δημοτικών συμβούλων, κανένα στοιχείο για τις παράνομες προσλήψεις εργατών και κανένα στοιχείο για τις παράνομες προσλήψεις προσωπικού που απασχολείται στις παρανόμως λειτουργούσες καντίνες στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης.
Περαιτέρω η κ Μαντικού τονίζει ότι ο κ Τριομμάτης επιχειρεί να παραπλανήσει αναφερόμενος στην επιστολή του στη μείωση της αποζημίωσης του σε 2.000 ευρώ όταν αυτή προκλήθηκε μετά από αντιδράσεις στα ΜΜΕ αλλά και για την πρόσληψη συγγενικού του προσώπου στα Προσχολικά Κέντρα που εξασφαλίστηκε μεν μέσω του ΑΣΕΠ αλλά για την υλοποίηση της οποίας χρησιμοποιήθηκαν βεβαιώσεις απασχόλησης της που είχε εκδώσει ο ίδιος, όταν αυτή εργαζόταν ως συμβασιούχος και προσμέτρησαν στην τελική της βαθμολογία.
Εν πάση περιπτώσει εισαγωγικά στην επιστολή του κ Τριομμάτη προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρονται τα εξής:
«Με αφορμή αιχμές και υπονοούμενα που άφησε κατά το περασμένο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δημοτικός Σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Κούκουλας Ανδρέας, σχετικά με αυξημένες αποζημιώσεις Δημοτικών Συμβούλων, καθώς και διορισμούς συγγενών τους, αισθάνομαι την υποχρέωση να σας παράσχω όλα τα σχετικά με τις υποθέσεις αυτές στοιχεία, που με αφορούν και παρακαλώ να κοινοποιήσετε την επιστολή μου αυτή στον κ. Δήμαρχο και στον κ. Κούκουλα».