Τιμήθηκε χθες, από τον δήμαρχο Ροδίων κ. Χ. Χατζηευθυμίου, ο Ιταλός οδοντίατρος Antonio Maria – Valentinetti, ο οποίος επισκέπτεται τη Ρόδο ανελλιπώς στα τελευταία 40 καλοκαίρια.
Ο Valentinetti, γεννήθηκε πριν από 70 χρόνια στην Πεσκάρα της Ιταλίας και πριν 40 χρόνια, επέλεξε να επισκεφθεί οικογενειακώς τη Ρόδο και τυχαία να γνωρίσει, να αγαπήσει και να αγαπηθεί από Ροδίτικη οικογένεια.
Εκτοτε, κάθε καλοκαίρι έρχεται ανελλιπώς στη Ρόδο για τουλάχιστον δυόμιση μήνες διακοπές, μαζί με την οικογένειά του, το σκάφος του και τα σύνεργαα της ψαρικής του.
Επιπλέον, έχοντας διαβάσει οτιδήποτε σχετικό με τη Ρόδο κυκλοφορεί στη γλώσσα του και όντας εραστής του νησιού και ποιητής ο ίδιος, έχει αποθανατήσει με ιδιαίτερη ευαισθησία τις εντυπώσεις του και τα θερμά του αισθήματα.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/timithike-apo-ton-dimarcho-italos-erastis-tis-rodou/