Το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να καταργήσει τον ΔΗΦΟΔΩ, απλώς θα προβεί σε “διορθωτικές παρεμβάσεις σε πρόστιμα και τοκοφορίες των οποίων η νομιμότητα μπορεί να αμφισβητηθεί”.
Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής κ. Γ. Νικητιάδης, η οποία έχει, ως εξής:
Αφορμή για το παρόν έδωσε η πρόσφατη πρωτοβουλία που έλαβα για να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Δωδεκανήσου (Τ.Ε.Δ.Κ.) με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου για όλα τα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν την περιοχή.
Δυστυχώς, η πρωτοβουλία αυτή για διαβούλευση από κάποιους (ευτυχώς ελάχιστους) δεν έγινε κατανοητή ή παρανοήθηκε.
Να εξηγήσω λοιπόν σε όσους δεν κατάλαβαν: Ο διάλογος αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας. Εκεί που διεξάγετε, τα αποτελέσματα αποβαίνουν πάντοτε προς όφελος του λαού και της κοινωνίας. Η θέση αυτή αποτελεί για το ΠΑΣΟΚ αδιαπραγμάτευτη αρχή. Για το λόγο αυτό άλλωστε, η πρωτοβουλία να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ κ. Κορδίνα χαιρετίστηκε με θετικό τρόπο από το σύνολο σχεδόν της Δωδεκανησιακής κοινωνίας.
Η πρόθεσή μου δυστυχώς όπως προείπα, σκοπίμως ή όχι, παρερμηνεύτηκε από ελάχιστους μεταξύ των οποίων και ο δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης (θέλω να πιστεύω, όχι σκοπίμως) σε σημείο που τέθηκε εν αμφιβόλω η προσωπική μου θέση, για τον ΔΗΦΟΔΩ.
Επαναλαμβάνω λοιπόν για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, ούτε και πεδίο σκόπιμων η όχι παρερμεινιών, ότι εξ αρχής δήλωσα με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως θέμα αντικατάστασης του ΔΗΦΟΔΩ ούτε τίθεται, ούτε υπάρχει προοπτική να τεθεί στο προσεχές μέλλον από το ΠΑΣΟΚ και συνακολούθως από εμένα.
Είναι βεβαίως άλλο ζήτημα να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις σε πρόστιμα και τοκοφορίες των οποίων η νομιμότητα μπορεί να αμφισβητηθεί.
Δεν μπορεί να θεωρούμε τα πανωτόκια των τραπεζών παράνομη ενέργεια και να θεωρούμε τα πρόστιμα του 60% ετησίως ηθικά και λογικά.
Σε κάθε περίπτωση μέσα από ένα διάλογο τόσο απαραίτητο σε ώρες οικονομικής κρίσης, διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή και διεκδικούμε όλοι μαζί αυτά που μας αντιστοιχούν.
Πρώτα η αυτοδιοίκηση, της οποίας οι πόροι μετά την δραματική μείωση του τέλους παρεπιδημούντων, μειώθηκαν σημαντικά τουλάχιστον στις τουριστικές περιοχές και στην συνέχεια οι καταστηματάρχες και οι επιχειρηματίες κάθε είδους που είναι λογικό όταν δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν, να εξανίστανται για κάθε καταβολή ακόμη και όταν αυτή αφορά το σπίτι τους μια και έτσι θα έπρεπε να βλέπουν τον δήμο τους.
Επαναλαμβάνω όμως ότι το όπλο της δημοκρατίας είναι ο διάλογος. Συζητώντας, βρίσκουμε άκρη. Συζητώντας ερχόμαστε πιο κοντά στα προβλήματα των άλλων και τους φέρνουμε πιο κοντά στα δικά μας.
Αντιθέτως οι μονόλογοι δεν οδηγούν πουθενά. Μάλλον, οδηγούν στο να ακούγονται κατηγορίες ένθεν και ένθεν για κακή διαχείριση των κοινών, η για αδηφάγους επιχειρηματίες που σκέφτονται μόνο το δικό τους κέρδος. Λάθος και το ένα, λάθος και το άλλο.
Και έτσι έρχεται μαζί και το ρήγμα στην κοινωνική συνοχή. Ο διχασμός στην κοινωνία. Την ώρα που πρέπει να είμαστε μια γροθιά μπροστά στην κρίση.
Ας επιδιώξουμε λοιπόν περισσότερο διάλογο. Θα ταλαιπωρηθούμε περισσότερο γιατί ο διάλογος είναι επώδυνος, αλλά θα ωφεληθεί ο τόπος και το σύνολο.
Ας αφήσουμε τους μονόλογους και τις κραυγές. Οι μονόλογοι είναι επικίνδυνοι.
Ενίοτε δε προδίδουν και ύποπτες ιδεολογικές καταβολές…
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/to-pa-so-k-den-tha-katargisi-to-dimotiko-foro-dodnisou/