Ζητά την επέκταση…

Στα τελευταία μέτρα, πριν την ολοκλήρωση της θητείας της, βρίσκεται η διοίκηση του συνδέσμου Ελλήνων προπονητών ποδοσφαίρου της Δωδεκανήσου.
Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου, στις 8μ.μ., στην αίθουσα του πάρκου στο Ροδίνι, θα διεξαχθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.
Παρόλα αυτά, αν και βρισκόμαστε παραμονές της παράδοσης της σκυτάλης, τα μέλη του Προεδρείου δεν επαναπαύονται, αφού τα θέματα που αφορούν το σύνδεσμο είναι αρκετά και ζητούν άμεσες απαντήσεις.
Ενα από αυτά, είναι η εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού προπονητών της ΕΠΟ, που αφορά τους διπλωματούχους προπονητές, στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, ανάλογα με την δύναμη που έχει η κάθε μία (αριθμός σωματείων). Σύμφωνα με τις προθέσεις της νέας διοίκησης, η εφαρμογή του μέτρου στην Α’ τοπική κατηγορία θεωρείται δεδομένη, όχι όμως με τον τρόπο που έγινε την περσινή περίοδο. Ξεκίνησε καλά, όμως στο τέλος παρατηρήθηκαν καταστάσεις που υποβάθμισαν κατά κάποιο τρόπο τον Κανονισμό, με τις ευλογίες της προηγούμενης διοίκησης. Η νέα διοίκηση της ένωσης, δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει κατά γράμμα τον Κανονισμό, στην πρώτη στην τάξη ποδοσφαιρική κατηγορία του νομού μας, όμως από την πρόθεση αυτή, τα μέλη του συνδέσμου, προσπαθούν να επεκτείνουν το μέτρο και στις μικρότερες κατηγορίες.
Ζήτησαν συνάντηση με τον νέο πρόεδρο, Κλεόβουλό Χατζηγεωργίου, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις προϋποθέσεις που υπάρχουν για την επέκταση του μέτρου και στη Β’ τοπική κατηγορία, αλλά περισσότερο από όλα στα μικρά πρωταθλήματα των εφήβων και ιδιαίτερα των παίδων, που σκέπτεται να λειτουργήσει την νέα αγωνιστική περίοδο η νέα ένωση.
Η συνάντηση, αν δεν παρατηρηθούν προβλήματα, αναμένεται να γίνει εντός της εβδομάδας.
Καταθετουν τις υποψηφιοτητες
Επίσημες προθέσεις ακόμη δεν έχουν παρατηρηθεί. Ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρχει ενδιαφέρον των προπονητών για την εμπλοκή τους στο νέο διοικητικό συμβούλιο.
Η οδηγία την οποία απέστειλε ο Γραμματέας του συνδέσμου, Νίκος Κασιώτης, προς όλα τα μέλη ήταν σαφέστατη.
Ζήτησε την δραστηριοποίηση νέων μελών με τα κοινά του συνδέσμου, σε συνεργασία με τα παλαιότερα, για την δημιουργία ενός ισχυρού κράματος που θα μπορεί να παρουσιάζει ευελιξία και αποτελεσματικότητα.
Το χρονικό περιθώριο το οποίο δόθηκε για την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, εξαντλείται στις 17 Ιουλίου, τέσσερις δηλαδή ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.
Τα μέλη τα οποία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής είναι αυτά τα οποία είναι ταμειακώς εντάξει, μέχρι και τις 30-6-2009.
Η διαδικασία θα διεξαχθεί, με την παρουσία, δικαστικού αντιπροσώπου. Περισσότερες λεπτομέρειες, αναμένεται να ανακοινωθούν προσεχώς.