Ζητεί τη μεταγωγή του στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού

Αίτημα με το οποίο ζητεί τη μεταγωγή του από τις δικαστικές φυλακές της Κω στη ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού ένεκα καταθλιπτικής ψύχωσης από την οποία πάσχει αλλά και της λήψης ψυχοφαρμάκων υπέβαλε στον τακτικό Ανακριτή Ρόδου δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του ο 31χρονος εποχικός δασοπυροσβέστης Ν. Ροδίτης του Μιχαήλ, που γεννήθηκε στον Πειραιά, παντρεύτηκε και κατοικεί στη Ρόδο, δράστης του ιδιαζόντως ειδεχθούς φόνου του 66χρονου Γεωργίου Βολιτάκη και της δολοφονικής επίθεσης με μαχαίρι στη σύζυγο, τη μητέρα και την αδελφή του την 16η Μαΐου 2009 σε πολυκατοικία της οδού Πειραιώς.
Το αίτημα του δολοφόνου διαβιβάστηκε χθες στον Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Αντ. Κασσάπη ο οποίος και αναμένεται να εισηγηθεί άμεσα για την ικανοποίηση του ή μη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες παράγοντες των δικαστικών φυλακών της Κω έχουν ήδη κινήσει τις διαδικασίες για τη μεταγωγή του δολοφόνου καθώς κρίνουν ότι η κατάσταση του δικαιολογεί την περίθαλψη του από ψυχιάτρους ιατρούς.
Ο κατηγορούμενος προανακρινόμενος έδειξε να έχει επίγνωση των πράξεών του. Περιγράφει με λακωνικό τρόπο την αιματερή επίθεσή του στη μητέρα, την αδελφή και τον 66χρονο με κουζινομάχαιρα ενώ επικαλείται απώλεια μνήμης για το ότι συνέβη μετά τη σύλληψή του.
Στην κατάθεσή του ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Bρισκόμουν στο σπίτι μου μαζί με την γυναίκα μου και το παιδί μου και κάποια στιγμή ήλθε επάνω στο σπίτι μου η μητέρα μου της οποίας το σπίτι είναι ακριβώς κάτω από το δικό μου και άρχισαν και οι δύο μαζί να με πιέζουνε να παίρνω τα φάρμακα μου γιατί νόμιζαν ότι δεν τα έπαιρνα αλλά και γκρίνιαζαν για διάφορα άλλα θέματα του σπιτιού.
Ηταν τέτοια η επιμονή τους που με νευρίασαν. Πήρα ένα μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας και πάνω στα νεύρα μου χτύπησα με το μαχαίρι την μάνα μου στην πλάτη η οποία άρχισε να φωνάζει. Μετά ήλθε πάνω στο σπίτι και η αδελφή μου Μαλάμω η οποία μένει από κάτω από εμένα στο ίδιο σπίτι με τη μάνα μου και άρχισε και αυτή τις φωνές οπότε πάνω στα νεύρα μου την χτύπησα και αυτή με το μαχαίρι θυμάμαι δίπλα από το λαιμό και θυμάμαι ότι το μαχαίρι έσπασε.
Πάνω στον καβγά θυμάμαι ότι ήρθε στο σπίτι μου ο συμπέθερος μου Βολιτάκης Γεώργιος ο οποίος προσπάθησε να μας χωρίσει. Εγώ τότε πήρα ένα άλλο μαχαίρι από το συρτάρι της κουζίνας και τον χτύπησα στο λαιμό».
Η 26χρονη σύζυγός του, μητέρα του ανήλικου τέκνου τους, είχε καταθέσει στους αστυνομικούς ότι μετά τη γέννα του παιδιού τους ο κατηγορούμενος παρουσίασε κάποια ψυχολογικά προβλήματα και είχε εμμονές. Πήρε αγωγή για έξι μήνες και ενώ η κατάστασή του έδειχνε να έχει βελτιωθεί παρουσίασε μελαγχολία. Σύμφωνα με όσα της είχε πει είχε κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας, την τελευταία μάλιστα τρεις μέρες πριν τη δολοφονία.
Υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο του συμβάντος ανευρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια και δύο λαβές μαχαιριών, τα οποία ήταν ματωμένα, ενώ από ιατρούς του νοσοκομείου Ρόδου παραδόθηκε μία λάμα μαχαιριού μήκους 11,5 εκ., που βρέθηκε και αφαιρέθηκε από το σώμα της αδελφής του. Επίσης επί του οδοστρώματος έναντι της οδού Πειραιώς, ανευρέθη και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι μήκους 17 εκ. με λεπίδα μήκους 7 εκ.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΦΟΝΟ
Στον κ Αντεισαγγελέα διαβιβάστηκε προς έγκριση και διάταξη της Ανακρίτριας του Δ’ Θερινού Τμήματος του Πρωτοδικείου Ρόδου κ. Ελένης Μπαρκούκη με την οποία ανατίθεται σε δύο ειδικούς πραγματογνώμονες ψυχιάτρους ο έλεγχος του 41χρονου υπηκόου Αλβανίας Refik Stafa του Suleiman που δολοφόνησε με τη χρήση κουζινομάχαιρου την 30χρονη σύζυγό του στ’ Αφάντου την 23η Αυγούστου και επικαλέστηκε απώλεια μνήμης, αίσθησης τόπου χρόνου και συνείδησης.
Με την ίδια διάταξη της Ανακρίτριας ζητείται και ο ιατροδικαστικός του έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί πως υπέστη βαθύ τραύμα στο αριστερό χέρι και πότε καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι του το προκάλεσε η σύζυγος του.